bezár
 

film

2019. 09. 30.
Jelentkezz a VERZIÓ DOCLAB 2019 workshopra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jelentkezz a VERZIÓ DOCLAB 2019 workshopra A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál idén is lehetőséget kínál dokumentumfilmeseknek és a dokumentumfilm iránt érdeklődő egyetemi hallgatóknak, hogy részt vegyenek a fesztivál nekik szervezett programjain, és hallassák a hangjukat.

A dokumentumfilmeknek óriási erejük van: ihletet adnak és tettre szólítanak. Segíthetnek méltóságunk kivívásában, akárcsak a cenzúra és az elnyomás elleni harcban. Ma, amikor az emberi jogokat soha nem tapasztalt veszélyek fenyegetik világszerte, nagy szerepük van a dokumentumfilmeknek, mert lehetőséget nyújtanak rá, hogy elmondjuk történeteinket.

A workshop lehetőséget kínál a dokumentumfilmek és az emberi jogok iránt érdeklődő kezdő és gyakorló filmkészítőknek, hogy rövidfilmet, dokuesszét készítsenek, vagy készre vágjanak egy jelenetet vagy egy epizódot készülő egész estés dokumentumfilmjükből. Egy filmesekből, vágókból és emberjogi szakértőkből álló nemzetközi csapat segíti a résztvevőket filmjeik szerkesztésében, vágásában és utómunkálataiban. A bekerülés fő feltétele, hogy a filmben – a legtágabb értelemben – hangsúlyt kapjanak az emberi jogok.

A workshopon készülőben lévő emberi jogi témájú filmekben segítenek: pitch trailer, dokuesszé vagy egy jelenet megvágásához kapható szakmai tanácsokkal a nemzetközi mentorcsapattól. A történetmesélés strukturális kérdéseinek megbeszélésére is nyílik lehetőség a szervezőkkel és a résztvevőkkel. További részletek a workshopról és a jelentkezés módjáról itt találhatók: http://verzio.org/hu/2019/doclab-felhivas 

Jelentkezési határidő: 2019. október 1.

Kép és további tartalmak a Verzio Film Foundation jóvoltából.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Flesch Andrea jelmeztervezővel lehetséges utakról, pályakezdésről, tanítványokról, aktuális munkákról
Frédéric Tellier: A tűzön át
Jon Watts: Pókember: Idegeben
Danny Boyle: Yesterday

Más művészeti ágakról

Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés