bezár
 

film

2019. 09. 30.
Jelentkezz a VERZIÓ DOCLAB 2019 workshopra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jelentkezz a VERZIÓ DOCLAB 2019 workshopra A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál idén is lehetőséget kínál dokumentumfilmeseknek és a dokumentumfilm iránt érdeklődő egyetemi hallgatóknak, hogy részt vegyenek a fesztivál nekik szervezett programjain, és hallassák a hangjukat.

A dokumentumfilmeknek óriási erejük van: ihletet adnak és tettre szólítanak. Segíthetnek méltóságunk kivívásában, akárcsak a cenzúra és az elnyomás elleni harcban. Ma, amikor az emberi jogokat soha nem tapasztalt veszélyek fenyegetik világszerte, nagy szerepük van a dokumentumfilmeknek, mert lehetőséget nyújtanak rá, hogy elmondjuk történeteinket.

A workshop lehetőséget kínál a dokumentumfilmek és az emberi jogok iránt érdeklődő kezdő és gyakorló filmkészítőknek, hogy rövidfilmet, dokuesszét készítsenek, vagy készre vágjanak egy jelenetet vagy egy epizódot készülő egész estés dokumentumfilmjükből. Egy filmesekből, vágókból és emberjogi szakértőkből álló nemzetközi csapat segíti a résztvevőket filmjeik szerkesztésében, vágásában és utómunkálataiban. A bekerülés fő feltétele, hogy a filmben – a legtágabb értelemben – hangsúlyt kapjanak az emberi jogok.

A workshopon készülőben lévő emberi jogi témájú filmekben segítenek: pitch trailer, dokuesszé vagy egy jelenet megvágásához kapható szakmai tanácsokkal a nemzetközi mentorcsapattól. A történetmesélés strukturális kérdéseinek megbeszélésére is nyílik lehetőség a szervezőkkel és a résztvevőkkel. További részletek a workshopról és a jelentkezés módjáról itt találhatók: http://verzio.org/hu/2019/doclab-felhivas 

Jelentkezési határidő: 2019. október 1.

Kép és további tartalmak a Verzio Film Foundation jóvoltából.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Prikler Mátyás: Hatalom
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Martin Scorsese: Megfojtott virágok

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés