bezár
 

film

2019. 09. 30.
Jelentkezz a VERZIÓ DOCLAB 2019 workshopra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jelentkezz a VERZIÓ DOCLAB 2019 workshopra A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál idén is lehetőséget kínál dokumentumfilmeseknek és a dokumentumfilm iránt érdeklődő egyetemi hallgatóknak, hogy részt vegyenek a fesztivál nekik szervezett programjain, és hallassák a hangjukat.

A dokumentumfilmeknek óriási erejük van: ihletet adnak és tettre szólítanak. Segíthetnek méltóságunk kivívásában, akárcsak a cenzúra és az elnyomás elleni harcban. Ma, amikor az emberi jogokat soha nem tapasztalt veszélyek fenyegetik világszerte, nagy szerepük van a dokumentumfilmeknek, mert lehetőséget nyújtanak rá, hogy elmondjuk történeteinket.

A workshop lehetőséget kínál a dokumentumfilmek és az emberi jogok iránt érdeklődő kezdő és gyakorló filmkészítőknek, hogy rövidfilmet, dokuesszét készítsenek, vagy készre vágjanak egy jelenetet vagy egy epizódot készülő egész estés dokumentumfilmjükből. Egy filmesekből, vágókból és emberjogi szakértőkből álló nemzetközi csapat segíti a résztvevőket filmjeik szerkesztésében, vágásában és utómunkálataiban. A bekerülés fő feltétele, hogy a filmben – a legtágabb értelemben – hangsúlyt kapjanak az emberi jogok.

A workshopon készülőben lévő emberi jogi témájú filmekben segítenek: pitch trailer, dokuesszé vagy egy jelenet megvágásához kapható szakmai tanácsokkal a nemzetközi mentorcsapattól. A történetmesélés strukturális kérdéseinek megbeszélésére is nyílik lehetőség a szervezőkkel és a résztvevőkkel. További részletek a workshopról és a jelentkezés módjáról itt találhatók: http://verzio.org/hu/2019/doclab-felhivas 

Jelentkezési határidő: 2019. október 1.

Kép és további tartalmak a Verzio Film Foundation jóvoltából.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Pablo Larraín: Ema
Rodrigo Sorogoyen – Leticia Dolera – Carlos Marques-Marcet – Elena Martín – Paula Ortiz: Otthon
Maria Sødahl: Remény
Louis-Julien Petit: A láthatatlanok

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A zenéért és a közönségért A zenéért és a közönségért
Interjú Oláh Vilmos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, koncertmesterrel sikerről és korunk zenei piacának követelményeiről
színház

Érzelmeink labirintusában Érzelmeink labirintusában
A Tévedések vígjátéka a gyulai Tószínpadon
színház

Shakespeare járvány idején Shakespeare járvány idején
Gyulai Shakespeare Fesztivál 2020
irodalom

Agyadra megy az irodalom Agyadra megy az irodalom
Nézzünk bizakodva a múltba! – Alternatív Trianon. Szerkesztette Cserna-Szabó András és Fehér Renátó. Cser Kiadó, 2020.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés