bezár
 

art&design

2019. 10. 05.
Design Hét Budapest a hazai designscéna izgalmas alkotásaival
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Design Hét Budapest a hazai designscéna izgalmas alkotásaival 2019. október 4-én kezdődik a Design Hét Budapest rendezvénysorozat, amely tizenhatodik alkalommal várja az érdeklődő közönséget, és a vidéki társrendezvényekkel együtt összesen több mint 250 programot kínál. Az ünnepélyes megnyitón kerül sor – immár hagyományosan – az idén negyvenéves Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj átadására. A Design Hét Budapest díszvendégei a balti országok: az Észt Köztársaság, a Lett Köztársaság és a Litván Köztársaság. A fesztivál fő célja a szemléletformáláson túl a tervezők és a vállalkozások közötti együttműködések ösztönzése és ezáltal a hazai design-ökoszisztéma gazdasági szerepének erősítése.

A Magyar Formatervezési Tanács 2004-ben hívta életre a Design Hét Budapestet, mely azóta Magyarország legjelentősebb, kihagyhatatlan designünnepévé vált. Az évek során a rendezvénysorozat tudatos építkezéssel folyamatosan fejlődött, ennek eredményeként több éve már vidéki városok is csatlakoznak a fővárosi fesztiválhoz. Idén Debrecenben, Egerben, Győrben, Pécsett, Sopronban és Veszprémben is tartalmas programokat kínálnak az érdeklődőknek. A Design Hét Budapest október 4-től 13-ig tart, a kiállítóterek és partnerüzletek azonban akár egy hónapon keresztül is várják a nagyközönséget.

A Design Hét Budapest a hagyományoknak megfelelően a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj ünnepélyes átadásával kezdődik. Előbbi − mely idén negyvenéves − a hazai design kiemelkedő, innovatív eredményeire hívja fel a figyelmet. A termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka kategóriában díjazott tervezők pályamunkái nemzetközi szinten is figyelemre méltóak és magas designértéket képviselnek. A Magyar Formatervezési Tanács által alapított Design Management Díj olyan szervezetek elismerése, melyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a designmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is. A díjazottak és a legkiemelkedőbb pályázók munkáiból nyíló, ingyenes kiállítás október 19-ig tekinthető meg a díjátadó ünnepségnek is helyet adó Hagyományok Háza III. emeletén lévő Maácz László kiállítóteremben.

hír: kortársPRos  jóvoltából 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés