bezár
 

film

2019. 10. 20.
Premier előtti filmek a Cinema City Filmünnepen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Premier előtti filmek a Cinema City Filmünnepen Újra megrendezésre kerül a Cinema City Filmünnep fővárosi és vidéki mozikban. Október 24-27 között a közönség különböző műfajú (családi, horror, dráma, dokumentum), valamint magyar és francia premier előtti filmeket láthat.

Az elsősorban gyermekes családoknak szóló filmek közül a filmünnepen debütál a Jetikölyök című amerikai-kínai animációs vígjáték, a Szörnyen boldog Halloween című mexikói családi animációs film, valamint Az Adams Family - A galád család és a Clara - Egy tündéri kaland  is. A horrorrajongók olyan filmekkel találkozhatnak, mint a Halálod appja című amerikai alkotás vagy a Fehér éjszakák című film rendezői változata. A dráma kedvelői premier előtt nézhetik meg a Roland Amundsen norvég felfedező és sarkkutató életét bemutató Amudsen című norvég-svéd-cseh alkotást. A dokumentumfilmek és zene iránt érdeklődők pedig az Aretha Franklin: Amazing Grace - A szeretet hangján című filmet láthatják, amely Aretha Franklin tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő-dalszerző életét dolgozza fel.

A Filmünnepen magyar alkotásokban sem lesz hiány. Premier előtt tűzik műsorra Nagy Zoltán rendező Szép csendben című játékfilmjét és Bagota Béla első nagyjátékfilmjét, a Valan - Az angyalok völgye című lélektani krimit. Mindkét alkotáshoz közönségtalálkozó is kapcsolódik a produkció alkotóival. Ugyancsak műsorra tűzik Lerner János Vadonvilág - Gróf Széchenyi István nyomávan című dokumentumfilmjét.

A francia alkotások közül premier előtt nézhető meg Allan Mauduit Lázadók című vígjátéka és a Különleges életek című dráma Vincent Cassel főszereplésével. Ugyancsak látható lesz a Szerelemre kattintva című francia-belga romantikus dráma Juliette Binoche főszereplésével. A rendező, Safy Nebbou október 25-én a Cinema City Allee-ban beszélgetésen vesz részt.

Kép: A Cinema City Magyarország hivatalos Facebook-oldala

    

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Könyvbemutató másképp
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés