bezár
 

film

2019. 10. 20.
Premier előtti filmek a Cinema City Filmünnepen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Premier előtti filmek a Cinema City Filmünnepen Újra megrendezésre kerül a Cinema City Filmünnep fővárosi és vidéki mozikban. Október 24-27 között a közönség különböző műfajú (családi, horror, dráma, dokumentum), valamint magyar és francia premier előtti filmeket láthat.

Az elsősorban gyermekes családoknak szóló filmek közül a filmünnepen debütál a Jetikölyök című amerikai-kínai animációs vígjáték, a Szörnyen boldog Halloween című mexikói családi animációs film, valamint Az Adams Family - A galád család és a Clara - Egy tündéri kaland  is. A horrorrajongók olyan filmekkel találkozhatnak, mint a Halálod appja című amerikai alkotás vagy a Fehér éjszakák című film rendezői változata. A dráma kedvelői premier előtt nézhetik meg a Roland Amundsen norvég felfedező és sarkkutató életét bemutató Amudsen című norvég-svéd-cseh alkotást. A dokumentumfilmek és zene iránt érdeklődők pedig az Aretha Franklin: Amazing Grace - A szeretet hangján című filmet láthatják, amely Aretha Franklin tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő-dalszerző életét dolgozza fel.

A Filmünnepen magyar alkotásokban sem lesz hiány. Premier előtt tűzik műsorra Nagy Zoltán rendező Szép csendben című játékfilmjét és Bagota Béla első nagyjátékfilmjét, a Valan - Az angyalok völgye című lélektani krimit. Mindkét alkotáshoz közönségtalálkozó is kapcsolódik a produkció alkotóival. Ugyancsak műsorra tűzik Lerner János Vadonvilág - Gróf Széchenyi István nyomávan című dokumentumfilmjét.

A francia alkotások közül premier előtt nézhető meg Allan Mauduit Lázadók című vígjátéka és a Különleges életek című dráma Vincent Cassel főszereplésével. Ugyancsak látható lesz a Szerelemre kattintva című francia-belga romantikus dráma Juliette Binoche főszereplésével. A rendező, Safy Nebbou október 25-én a Cinema City Allee-ban beszélgetésen vesz részt.

Kép: A Cinema City Magyarország hivatalos Facebook-oldala

    

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Háttérinterjú Osváth Gáborral a fiatal magyar filmről, pályakezdésekről, motivációról
Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Jon Watts: Pókember: Idegeben

Más művészeti ágakról

„Mire való ez a gomb?” – Egy este Bruce Dickinsonnal, Budapest Kongresszusi Központ, 2019. november 2.
színház

Az ember, a polgár és a diák Az ember, a polgár és a diák
Petőfi és Az apostol mint tantermi dráma a k2 Színház előadásában
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
Kortárs ifjúsági és YA irodalom a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés