bezár
 

film

2019. 10. 20.
Premier előtti filmek a Cinema City Filmünnepen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Premier előtti filmek a Cinema City Filmünnepen Újra megrendezésre kerül a Cinema City Filmünnep fővárosi és vidéki mozikban. Október 24-27 között a közönség különböző műfajú (családi, horror, dráma, dokumentum), valamint magyar és francia premier előtti filmeket láthat.

Az elsősorban gyermekes családoknak szóló filmek közül a filmünnepen debütál a Jetikölyök című amerikai-kínai animációs vígjáték, a Szörnyen boldog Halloween című mexikói családi animációs film, valamint Az Adams Family - A galád család és a Clara - Egy tündéri kaland  is. A horrorrajongók olyan filmekkel találkozhatnak, mint a Halálod appja című amerikai alkotás vagy a Fehér éjszakák című film rendezői változata. A dráma kedvelői premier előtt nézhetik meg a Roland Amundsen norvég felfedező és sarkkutató életét bemutató Amudsen című norvég-svéd-cseh alkotást. A dokumentumfilmek és zene iránt érdeklődők pedig az Aretha Franklin: Amazing Grace - A szeretet hangján című filmet láthatják, amely Aretha Franklin tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő-dalszerző életét dolgozza fel.

A Filmünnepen magyar alkotásokban sem lesz hiány. Premier előtt tűzik műsorra Nagy Zoltán rendező Szép csendben című játékfilmjét és Bagota Béla első nagyjátékfilmjét, a Valan - Az angyalok völgye című lélektani krimit. Mindkét alkotáshoz közönségtalálkozó is kapcsolódik a produkció alkotóival. Ugyancsak műsorra tűzik Lerner János Vadonvilág - Gróf Széchenyi István nyomávan című dokumentumfilmjét.

A francia alkotások közül premier előtt nézhető meg Allan Mauduit Lázadók című vígjátéka és a Különleges életek című dráma Vincent Cassel főszereplésével. Ugyancsak látható lesz a Szerelemre kattintva című francia-belga romantikus dráma Juliette Binoche főszereplésével. A rendező, Safy Nebbou október 25-én a Cinema City Allee-ban beszélgetésen vesz részt.

HIRDETÉS

banner

Kép: A Cinema City Magyarország hivatalos Facebook-oldala

    

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Csepeli Eszter operatőrrel önismeretről, fejlődési folyamatról és meghatározó pillanatokról
Berlinale, 2020. február 20–március 1.
70. Berlinale, 2020. február 20–március 1.
6. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, BIDF

Más művészeti ágakról

irodalom

(K) mint Kukorelly (K) mint Kukorelly
Cé cé cé pé, avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé, Budapest, Kalligram, 2019
art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?
Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés