bezár
 

irodalom

2019. 11. 02.
Szimpózium Pintér Béla drámáiról
Tudományos szimpóziumot rendez Pintér Béla drámái kapcsán az Eszterházy Károly Egyetem
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szimpózium Pintér Béla drámáiról Az Eszterházy Károly Egyetem, Bölcsészettudományi és Művészeti Karának, és az ehhez tartozó Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet, az Irodalomtudományi Tanszék, és az Alkalmazott Kultúra- és Drámatudomány Kutatócsoport szervezésében november 6-án Egerben egy egész napos tudományos konferencia keretein belül ismerkedhet meg a közönség Pintér Béla, magyar kortárs drámaíró munkásságával, és az ezt körbeölelő nyelvészeti, irodalom- és drámatudományi kérdésekkel.

A két szekcióból álló szimpóziumnak a Tittel Pál Könyvtár épülete ad otthont. A 14.00-tól 15.35-ig tartó  I.szekciót Pintér Márta Zsuzsanna, irodalom- és színháztörténész moderálja. A szimpózium előadások sorát Nagy András a Kis magyar patográfia című előadásával kezdi meg, majd a Szentesi Zsolt A konfliktusalakítás sajátosságai Pintér Béla drámáiban előadása követi. A sort Kusper Judit majd Imrényi András zárja, az előbbi előadása A realitás abszurditása Pintér Béla drámáiban címet viseli, az utóbbi pedig A Tündöklő képszer rímei címet. Az első szekció előadásait vita, majd kávészünet követi, miután Szentesi Zsolt vezetésében 16.00 órától kezdetét veszi  a II. szekció. 

A második szekció kezdő előadása Doktorcsik Noémi: A drámai cselekményt szervező elemek: biológiai és társadalmi determináció Pintér Béla darabjaiban. Ezt követi Kollár Zsuzsanna Politikum a Pintér Béla-drámákban című előadása,  majd Onder Csaba szekciózáróként A verses beszéd funkciója Pintér Béla drámáiban címmel ad elő. A második szekció 17.00 órától kezdődő vitablokkja után az esemény következő programja pódium beszélgetés Pintér Bélával és Enyedi Évával, ahol a szerző és a dramaturg beszélgetőtársai Kollár Zsuzsanna és Onder Csaba lesznek.

A szimpózium részletes programját az esemény Facebook-oldalán tekinthetik meg. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
irodalom

Vaktérkép
Recenzió a Természetellenes vadság című líraantológiáról

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés