bezár
 

építészet

2019. 12. 10.
Kihirdették a MOME építészeti fotópályázatának eredményét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették a MOME építészeti fotópályázatának eredményét Több mint ezer felvétel érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem új campusának megörökítését célzó Kerülj képbe! építészeti fotópályázatra, melynek eredményét kedden a MOMÉ-n hirdették ki.

Idén ünneplik a Bauhaus megalapításának 100. évfordulóját, az iskola egyik legfontosabb munkársa pedig éppen Moholy-Nagy László volt. Szimbolikus, hogy a centenárium évében nyílt meg a nevét viselő egyetem új campusa - mondta el a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja által kiírt pályázat eredményhirdetése és díjátadója előtt Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára. Mint hozzátette, a MOME új otthona öt év alatt, 21,4 milliárd forintos kormányzati támogatással épült meg. A beruházás eredményeként 25 ezer négyzetméter új és felújított épületrész jött létre, valamint 16 ezer növényt ültettek a 1,5 hektáros, új közparkban, amelyet bárki látogathat.

Schneller Domonkos emlékeztetett arra, hogy az elmúlt tíz évben több fotópályázatot is kiírtak a főváros városarculati szempontból meghatározó beruházásairól; a következő pályázatot a nemrégiben elkészült Puskás Aréna megörökítésére indítják el.

A MOME Campus fotópályázatára csaknem 400 nevező összesen 1043 képet töltött fel, köztük számos magas színvonalú munkát - számolt be a helyettes államtitkár.

Barcza Dániel rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy az új campus szeptemberi megnyitója után a pályázat izgalmas szellemi párbeszédre hívta a résztvevőket.

A MOME jövőre lesz 140 éves, nem szeretne azonban bezárkózni, ennek jegyében épült fel az egyetem új, 21. századi egyetemi központja is - jegyezte meg, hozzátéve: a MOME nemrég nyitotta meg Design Kompetencia Központját is, hogy szorosabbra tudja fűzni kapcsolatait partnereivel.

Szalontai Ábel fotográfus, a MOME Média Intézetének igazgatója elmondta, hogy az épületegyüttes jellegzetes adottságai ellenére számos egyedi hangú munka érkezett, a több mint ezer beadott pályamű rengeteg fantáziát hozott felszínre.

Az Épület, épületegyüttes kategóriát Varga Benjámin nyerte meg, az Élet a campuson - ember és épített környezet kategóriában Mészáros Gábor pályaműve lett a legjobb, a Részletek és absztrakt kategóriában Palkó György munkáját sorolta a zsűri az első helyre, a Sorozat kategória élén pedig Jancsó Gergely végzett.

A kategóriák első díjasai fejenként 200 ezer, a második helyezettek 100 ezer, a harmadik díjasok pedig 50 ezer forintos tiszteletdíjban részesültek.

A fotópályázat anyagából a MOME Ground épületében kiállítás is nyílt.

Kép forrása: A Kerülj képbe - építészeti fotópályázat facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

építészet

A többléptékű város nyomában A többléptékű város nyomában
Smart city és azon túl
építészet

Pécs rejtett metafizikája Pécs rejtett metafizikája
Bojár Iván András – Darabos György: Nagy Pécs Könyv. Ivon Kiadó, 2017. 444 oldal, 22000 Ft.
építészet

Építészet, talán ahogy még nem láttuk Építészet, talán ahogy még nem láttuk
Magyar építészet. A szépítő bizottmánytól napjainkig. Kossuth Kiadó, 2017., 343 oldal, 7900 Ft
építészet

A kitettség terei A kitettség terei
Szüts Miklós akvarelljei a Kiscelli Múzeum Templomterében

Más művészeti ágakról

Fejérvári Zoltán Bach estjének visszajátszása
irodalom

Hát a vátesz, hát ez ilyen Hát a vátesz, hát ez ilyen
A Költő a nappaliban vendége Szálinger Balázs
Phoebe Waller-Bridge író-producer-színésznő pályaképe


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés