bezár
 

zene

2020. 02. 06.
Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramja Az Eötvös Péter Alapítvány három éven át tartó mentorprogramot hirdetett fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek 2018-ban. A program harmadik évére is rekordszámú volt a jelentkezés: a világ minden részéből érkezett fiatal karmesterek és zeneszerzők közül Eötvös Péter, Vajda Gergely és Horváth Balázs választotta ki a 2020-as év résztvevőit.

A program vezető professzora Eötvös Péter (zeneszerző, karmester) és Vajda Gergely (zeneszerző, karmester), aki 2019 áprilisától az alapítvány programigazgatójaként is segíti  Eötvös Péter munkáját. A mentorprogram évenként 2 zeneszerzőt és 2 karmestert fogad, akik közösen dolgoznak a program folyamán és később a karrierjük során is segíthetik egymás munkáját.

A mentorprogram koncertjeit élőben követhetik a Budapest Music Centerből, a program zenekari partnere az Óbudai Danubia Zenekar.

2020-ben a mentorprogram harmadik évét Holly Hyun Choe (USA) és Joanna Natalia Slusarchyk (Lengyelország) karmesterek valamint Hankyeol Yoon (Dél-Korea) és Leonardo Marino (Argentina – Olaszország) zeneszerzők kezdhetik el. 2018-ban Alessandro Solbiati, Kathinka Pasveer, Johannes Schöllhorn, Cathy Milliken, Camilla Hoitenga foglalkozott a fiatal karmesterekkel, zeneszerzőkkel. 2019-ben Kaija Saariaho világhírű finn zeneszerző és Heinz Holliger tanított a mesterkurzusokon, novemberben Hanspeter Kyburz svájci zeneszerző volt a meghívott vendég. 2020-ban Fabián Panisello, Olga Neuwirth és George Benjamin érkezik Budapestre tanítani.

A mesterkurzus záró koncertjét 2020. február 23-án, 18 órától tartják a BMC koncerttermében tartják.

Program:

Arnold Schönberg: Verklärte Nacht, Op. 4

Fabián Panisello: Chamber Concerto (magyarországi bemutató)

Hankyeol Yoon: Theaterleben (ősbemutató)

Leonardo Marino: AUTORITRATTO (ősbemutató)

Vezényelnek: Holly Hyun Choe, Joanna Slusarczyk és a mesterkurzus kiválasztott karmesterei

Jegyár: 1500 Ft

A BMC támogatásának köszönhetően a programot élőben is követhetik az érdeklődők az alapítvány Youtube-csatornáján.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Requiem otthon: Mozart gyászmiséje Castellucci rendezésében
A Vox Luminis és a L’Achéron koncertje a Zeneakadémián

Más művészeti ágakról

színház

Színház a koronav végén (3) Színház a koronav végén (3)
Artus, Kovalik Balázs Társulata, Mozgó Ház*
irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés