bezár
 

zene

2020. 02. 09.
A katonasorsról a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A katonasorsról a Müpában A katonasors aspektusait mutatja be a Honvéd Férfikar L'homme arme című előadása Gyöngyösi Levente, Vajda János és Tolcsvay László műveivel február 26-án a budapesti Müpában.

Az esten közreműködik Vizin Viktória mezzoszoprán, Nyári Zoltán tenor, Kovács István basszus, a Honvéd Férfikar, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (művészeti vezető Zsuráfszky Zoltán) és a  Budafoki Dohányi Zenekar Riederauer Richárd vezényletével - közölték a szervezők az MTI-vel.

Tolcsvay László Testamentom című oratóriuma a magyar történelem tragikus pillanatait dolgozza fel, Gyöngyösi Levente Katonasiratója mordvin és zürjén katonabúcsúztató szövegekre íródott Strausz Kálmán karigazgató felkérésére. A vidámságot egy humoros történetet elmesélő kantáta, Vajda János Szent Péter meg a zsoldosok című szerzeménye képviseli.

Az előadás a Honvéd Együttes alapításának 70. évfordulója tiszteletére indított jubileumi évad része.

Kép: mupa.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

„Mire való ez a gomb?” – Egy este Bruce Dickinsonnal, Budapest Kongresszusi Központ, 2019. november 2.
Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban
Fischer Iván változata A Müpában

Más művészeti ágakról

Gyerekirodalom és medialitás - Tudományos konferencia
6. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, BIDF


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés