bezár
 

film

2020. 02. 09.
Három Oscar-jelölt rövidfilm is lesz a Friss Húson
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Friss Hús szervezői közzétették a filmfesztivál nemzetközi válogatását: a márciusi eseménysorozat versenyprogramjában 17 külföldi filmet vetítenek majd, köztük három Oscar-jelölt alkotást. A line-upból 10 film női rendező alkotása.  A Friss Húsra 2020. március 23. és 29. között kerül sor a budapesti Toldi moziban.

Szülő-gyerek kapcsolatok, egzisztencialista, szürreális víziók, valamint női sorsok: ezek lesznek az idei fesztivál fő témái. Hogyan viszonyulnak egymáshoz a generációk a világ legkülönbözőbb tájain: Iránban, Csehországban, egy kis tunéziai faluban, Bulgáriában és Litvániában? Hogyan lehet felkészülni a világvégére, a történelmi fordulópontokra vagy éppen a halálra? Milyen kihívásokkal kell megküzdenie egy nőnek a világ különböző pontjain? 

Az Oscar-jelölt, illetve Cannes-t, a Sundance-t, Velencét, Torontót és számos más fontos fesztivált megjárt filmekkel teli válogatás többek között ezeket a kérdéseket teszi fel. A filmek témája sokrétű, közös azonban bennük a friss látásmód, izgalmas témafelvetés, kiforrott rendezői koncepció és magas színvonalú művészi megvalósítás.

A line-up 17 filmje között 6 animáció is lesz, köztük két idén Oscar-díjra jelölt bábanimáció is. 

Memorable

Bruno Collet: Memorable

A teljes nemzetközi program itt található meg a Friss Hús weboldalán. Az alighanem legnagyobb érdeklődésre számot tartó magyar versenyprogram bejelentésére várhatóan február 17-én kerül sor.

A Friss Hús az elmúlt évek alatt a rövidfilm első számú ünnepévé nőtte ki magát Magyarországon. A fesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre vágyó alkotók közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. Ahogy a korábbi években és idén is, a vetítések mellett pitchfórum és egyéb szakmai programok is lesznek a Friss Húson.

További információk a fesztivál weboldalán és a Facebookon.

Stay awake

Pham Thien An: Stay Awake, be Ready

Forrás: Friss Hús

Borítókép: 

Thanasis Neofotistos: Patision Avenue

Leadkép:

Azadeh Moussavi: The Visit

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés