bezár
 

art&design

2020. 02. 22.
Ötven kiállító a Millenárison
Art and Antique Régiség és Kortárs Művészeti Kiállítás és Vásár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötven kiállító a Millenárison Csaknem ötven galéria, műgyűjtemény és egyéb kiállító vesz részt március 5. és 8. között a 2. Art and Antique kiállítás és vásáron a Millenáris Park B épületében, ahol az antiktól a kortársig a magyarországi műkincspiac szinte minden szegmense bemutatkozik.

A művészeti seregszemle kínálatában szinte minden megtalálható lesz; festmények és grafikák mellett bútor, csillár, ékszer, numizmatika, óra, papírrégiség, porcelán és kerámia, ritkaság-szőnyeg, textíliák, vallási tárgyak is felbukkannak majd a kínálatban - közölték az MTI-vel a szervezők.

Az esemény kiemelt résztvevője az idén százéves BÁV, amelynek szakemberei több előadáson és kerekasztal-beszélgetésben vesznek majd részt a kiállítás ideje alatt.

Az Art and Antique neves kortárs galériák kínálatával bővül, mások mellett az acb, a Faur Zsófi, a Godot, az Inda, a Viltin és a Vintage Galéria is kiállít majd.

A szervezők beszámolója szerint a tavalyi kiállításon nagy sikert aratott Szőke Gábor Miklós gigantikus arany oroszlánja; az extrém méretű alkotásairól, extravagáns stílusáról ismert művész ezúttal is különleges szoborral várja a helyszínre látogatókat a Makláry Fine Arts Galéria képviseletében.

A szervezők hangsúlyozták, hogy a rendezvény nem csupán a műgyűjtőket és a vásárlókat szeretné megszólítani, hanem olyan érdeklődőket is szívesen látnak, akik szeretnének közelebb kerülni a műtárgyak és a műgyűjtés világához. A kiállítás programját ezért előadások, kerekasztal-beszélgetések és tárlatvezetések színesítik, a művészeti iskolásokat pedig nyolc alkalommal induló vezetésre várja Antalffy Péter művészettörténész.

Idén a beteg gyermekek különleges kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványt támogatja a kiállítással párhuzamosan zajló jótékonysági online aukció. Az elárverezett tárgyakat a galériák ajánlották fel - közölték a szervezők.

(Fotó: Art and Antique)

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Otthonuk a Bábszínház Otthonuk a Bábszínház
Tiltottak menedéke: Művészek az Állami Bábszínház műhelyében
art&design

Múlt és jövő kéz a kézben Múlt és jövő kéz a kézben
Kiállítás nyílt Pécsett a japán keramikus Óhi Tosio Csózaemon munkáiból
art&design

Pellengérre állított valóság Pellengérre állított valóság
Trapp Dominika: Ne tegyétek reám... című kiállítása a Trafóban
art&design

Comoedia mundi Comoedia mundi
Ante Vukov Lupus, a Bosch+Bosch csoport legifjabb tagja*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés