bezár
 

art&design

2020. 04. 06.
A Fővárosi Képtár vezetőjét és az új országos múzeumszakmai központ tervezőit díjazta a MúzeumCafé
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fővárosi Képtár vezetőjét és az új országos múzeumszakmai központ tervezőit díjazta a MúzeumCafé Róka Enikő, a Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtár vezetője kapta az idei MúzeumCafé Díjat. Az új országos múzeumszakmai központ tervezői különdíjat nyertek el.

A múzeumszakmai lap első alkalommal ítélt oda különdíjat, az elismerésben az Országos Múzeumi Raktározási és Restaurálási Központ (OMRRK) tervezői, Vasáros Zsolt és Megyesi Zsolt (Narmer Építészeti Stúdió) részesültek - olvasható a lapot alapító Szépművészeti Múzeum MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Mint írják, Róka Enikőnek az intézmény élén végzett magas színvonalú szakmai munkájáért, Vasáros Zsoltnak és Megyesi Zsoltnak pedig a múlt évben elkészült világszínvonalú múzeumszakmai háttérintézmény épületének tervezéséért ítélte oda a díjat a lap.

Róka Enikő 2014 decembere óta vezeti a Budapesti Történeti Múzeum tagintézményeként működő Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtárat. Azóta az intézmény több, egymáshoz sok szálon kapcsolódó, hálózatszerűen összefonódó kiállítási, kutatási és gyűjteményezési programot valósított meg, amivel egyszerre reflektált a múzeum gyűjteményi sajátosságaira, az intézmény történetére, a kortárs művészet és társadalom jelenségeire - áll a közleményben.

Mint írják, a MúzeumCafé Díj történetének első különdíjasai egy olyan épületkomplexum tervezéséért és kivitelezéséért érdemelték ki az elismerést, amely nemzetközi összevetésben is egyedülálló, és évtizedekre igazodási pont lehet a műtárgyraktározás megoldása kérdésében. Az egykori Szabolcs utcai kórház területén megvalósult OMRRK csaknem 40 ezer négyzetméteres, korszerű épülete már az elmúlt évben elkészült, jelenleg a szakmai munka technológiai hátterének megteremtésén dolgoznak az intézményben, amelyet idén már a múzeumi szakemberek is birtokba vehetnek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés