bezár
 

film

2020. 04. 21.
Elindult a Budapesti Távmozi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jó hír a budapesti művészmozik szerelmeseinek, hogy a fővárosi moziélet gyorsan adaptálódott a járványhelyzethez. A Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino a mai naptól az online térbe költözik, aki jegyet vált a műsorrendi távvetítésekre, az pedig a művészmozik dolgozóit támogatja.

„A Budapest Film Zrt. mozijai március 12-én az elsők között állították le a vetítéseket, hogy a nézők és a mozisok egészségét nálunk semmiképp se fenyegethesse a járvány. Most viszont elsőként is nyitunk újra – igaz, egyelőre csak biztonságos, internetes közvetítések formájában. Örömmel mutatjuk be új kezdeményezésünket, a Budapesti Távmozit. A Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Cafe filmszínházak április 21., keddtől ismét napi műsorrendben vetítenek a film.artmozi.hu címen keresztül. A kínálat folyamatosan új mozipremierekkel és filmfesztiválokkal bővül.

Az előadásokra a szokott módon válthatnak kedvezményes jegyeket az interneten. A virtuális gépházakban ugyanazok a mozigépészek dolgoznak, mint rendesen, és az online nézőterek bejáratánál is ugyanazok a jegyszedők várják a nézőket, akikkel a kedvenc mozijukban máskor is találkozni szoktak. A Távmozi vetítéseire váltott jegyekkel közvetlenül a budapesti művészmozik fennmaradását és a Budapest Film munkatársainak megélhetését segíthetik a váratlan mozinélküliség idején.

Az igazi mozik újranyitása nagyon nagy ünnep lesz nekünk, akármikor is jön el az a nap. Szeretnénk, ha a Budapesti Távmozi nézőit üdvözölhetnénk ott majd legelsőként, mert ők azok, akik ebben a nehéz időszakban is ragaszkodnak a mozizás élményéhez” – üzeni közleményében a Budapest Film csapta.

HIRDETÉS

banner

A moziműsor és a jegyvásárlás a https://film.artmozi.hu/ oldalon elérhető, a kínálatban többek között máris olyan emlékezetes filmek is láthatók, mint a Saul fia, a Hidegháború, Az átkelés madarai vagy a FOMO, a Mustang, az Élősködők és a Ruben Brandt, a gyűjtő. De van friss távmozipremier is, A láthatatlanok című francia film.

Forrás: Budapest Film Zrt.

Kép: Élősködők, forrása: Mozinet

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Anna Winger, Alexa Karolinski: Unorthodox
Lichter Péter – Máté Bori: A horror filozófiája
Berlinale, 2020. február 20–március 1.
70. Berlinale, 2020. február 20–március 1.

Más művészeti ágakról

irodalom

(K) mint Kukorelly (K) mint Kukorelly
Cé cé cé pé, avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé, Budapest, Kalligram, 2019
art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés