bezár
 

film

2020. 04. 24.
Elhunyt Shirley Knight, Az ifjúság édes madara színésznője
Kétszer is Oscar-díjra jelölték a színésznőt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt Shirley Knight, Az ifjúság édes madara színésznője Elhunyt Shirley Knight amerikai filmcsillag, akit a hatvanas években nyújtott alakításaiért kétszer is Oscar-díjra jelölt az amerikai filmakadémia.

A 83 éves színésznő természetes halállal halt meg szerdán a texasi San Marcosban - közölte lánya, Kaitlin Hopkins, aki a Facebookon búcsúzott édesanyjától.

Knight, aki 1960-ban a The Dark at the Top of the Stairs, 1962-ben pedig Az ifjúság édes madara című Tennessee Williams-regényből készült filmjéért kapott Oscar-jelölést, még nyolcvanévesen is dolgozott: A pláza ásza Vegasban című komédiában játszotta el ismét A pláza ásza című 2009-es vígjátékban alakított szerepét.

Knight a pasadenai drámaiskola után Lee Strasberg színészstúdiójában is tanult. 1955-ben debütált a filmvásznon a Picnic című filmmel.

1997-ben a Lesz ez még így sem! című vígjátékban játszott Jack Nicholsonnal és Helen Hunttal, 2001-ben pedig az Angyali szemek című Luis Mandoki-filmben Jennifer Lopezzel szerepelt.

Nyolcszor jelölték Emmy-díjra, és 1988-ban a Thirtysomething című sorozat vendégszínészeként, majd 1995-ben a New York rendőrei-sorozat és a Indictment: The McMartin Trial című minisorozatért is elnyerte a tévés Oscart.

Színpadi szerepei közül Tony-díjjal ismerték el 1976-ban a Kennedy's Children című darabban nyújtott játékát.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés