bezár
 

irodalom

2020. 04. 29.
Grecsó-testvérek és anyák napja a Várkert Bazárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Grecsó-testvérek és anyák napja a Várkert Bazárban Meglepetés produkciókkal zárja az áprilist és folytatja a májust a Várkert Bazár #várkertonline digitális programsorozata: szerdán a Grecsó testvérek irodalmi táncprodukciója, pénteken anyák napi beszélgetés is várja az érdeklődőket.

A korlátozások ideje alatt, a Várkert Bazár digitális programsorozatával továbbra is az otthonokba viszi produkcióit, amelyeket a Facebook-on, a Youtube-on és az intézmény honlapján tudnak követni az érdeklődők.

Szerdán a Nemzetközi Táncnap ünnepén különleges irodalmi táncprodukcióval jelentkeznek a Grecsó testvérek, Grecsó Krisztián író és Grecsó Zoltán koreográfus.

A Többet magunkról című est gerincét Grecsó Krisztián új egyedi prózái, friss versek, családi történetek és anekdoták képezik, amelyet az improvizatív jazz zene, a pillanat szülte kortárs balett és Grecsó Zoltán mozdulatai tesznek színházi élménnyé.

Látható lesz egy okostelefonokkal rögzített versfilm is, amelyet Grecsó Krisztián feleségéhez írt különösen személyes hangvételű költeménye ihletett.     

Ugyancsak szerdán jelentkezik, a Várkert Matiné Alkossunk együtt! című sorozata is, amelynek keretében a kisgyermekek anyák napjára hangolódva készíthetik el "varázsképüket".

A Várkert Matiné részeként csütörtökön ismét jelentkezik a Fonogram-díjas Veronaki zenekar Magyarország legismertebb gyermekkönyvéből kiválasztott mesékkel és megzenésített versekkel. Pénteken lesz a Képmás című est, amely ugyancsak az anyák napja tematika köré épül.

Az Anyák és lányok című előadáson Tordai Teri és lánya, Horváth Lili, illetve Bagdy Emőke pszichológus és lánya, Császár-Nagy Noémi klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus beszélgetnek többek között arról, hogy miként változik az évek múlásával az anya-lánya kapcsolat, kinek nehezebb az elengedés és az önálló élet, vagy hogyan tudja egy anya kísérni, de nem befolyásolni felnőtt gyermekének életét.

Szombaton, május 2-án a Várkert Matiné keretein belül a Kiskalász Zenekar Dalok itthonról című videósorozatának következő epizódját láthatják az érdeklődők.

A Várkert Bazár online felületén pedig heti két posztban izgalmas titkok és nyereményjáték is várja a közönséget.     

A részletes program a Várkert Bazár honlapján és Facebook-oldalán érhető el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Egy rejtély, ami átalakította a világot Egy rejtély, ami átalakította a világot
H. Nagy Péter Karanténkultúra és járványilág című esszékötetének bemutatójáról
Halmai Tamás Kint lények járnak című kötetének bemutatója
irodalom

Irodalom feketén-fehéren Irodalom feketén-fehéren
A Háttérzaj irodalmi kör a Fekete Zaj fesztiválon járt
irodalom

Beszélgetések Pilinszkyvel Beszélgetések Pilinszkyvel
Pilinszky János: Beszélgetések Sheryl Suttonnal - Egy párbeszéd regénye, Magvető Kiadó, 2020

Más művészeti ágakról

Niki Caro: Mulan
Horvát Lili: Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés