bezár
 

zene

2020. 04. 29.
Kulturális fesztiválok és kiállítások időpontjai és programjai
Módosulnak a járvány miatt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kulturális fesztiválok és kiállítások időpontjai és programjai Kulturális fesztiválok és kiállítások időpontjai és programjai módosulnak a járvány miatt, a változások érintik többek között a Pécsi Egyetemi Napokat, a Fezen Fesztivált, a Bondoró Utcaszínház Fesztivált, valamint a Cifrapalota és a Magyar Nemzeti Múzeum tárlatait.

Nem rendezik meg idén a Pécsi Tudományegyetem legnagyobb közösségi eseményét, a könnyűzenei produkciókat felvonultató Pécsi Egyetemi Napokat a koronavírus-járvány miatt. Azért döntöttek a rendezvény idei évi kihagyása mellett, mert nem találtak a produkciók, a helyszínek és az egyetemi tanév szempontjából megfelelő időpontot. A szervezők kitértek arra, hogy elővételes jegyeket a veszélyhelyzet közeledtét látva tudatosan nem értékesítettek.

Bizonytalanná vált az idei Fezen fesztivál sorsa a rendkívüli helyzet miatt. Már tudni lehet, hogy a szervezők a jövő évi Fezent 2021. július 28. és 30. között tervezik megrendezni, ahol a fellépők között lesz többek között a Danzig, az Amon Amarth, az Anthrax, a CRO-MAGS és a Death Angel is. Az idei jegyek érvényesek lesznek a 2021-es fesztiválra is, de igény szerint a teljes visszatérítésre is mód nyílik. Emellett a szervezők szeptember 11. és 13. között" meglepetéssel" készülnek közönségüknek.

A pünkösd hétvégére tervezett nyárindító Bondoró Utcaszínház Fesztivált új időpontban, augusztus 28. és 30. között rendezik meg Kapolcson. Az átszervezések miatt a rendezvény időtartamát négy nap helyett három naposra csökkentették a szervezők. A fesztivál továbbra is többek között vásári forgataggal, gólyalábasokkal, artistákkal és újcirkuszi formációkkal, valamint családi műsorokkal, bábelőadásokkal és zenei koncertekkel várja a látogatókat.

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Rotschild Klára életét és munkásságát bemutató időszaki kiállítását hétről hétre új kurátori vezetésen keresztül ismerheti meg a közönség a múzeum Youtube csatornáján, az új epizódok szombat reggelente jelennek meg 11 héten keresztül. A kiállítás kurátora Simonovics Ildikó divattörténész, a múzeum 20. századi és kortárs textilgyűjteményének vezetője a sok éves kutatómunkájának eredményeként létrejött tárlatban kalauzolja a nézőket.

A kecskeméti Cifrapalotában március 14-én nyílt meg a jubileumi Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé, azonban azt a járvánnyal kapcsolatos rendelkezések miatt csak két napig lehetett megtekinteni, ezért a kiállítás anyagát keddtől december 31-ig a Kecskeméti Katona József Múzeum online is bemutatja a honlapján.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés