bezár
 

színház

2020. 05. 07.
Színháztörténeti podcast-sorozatot indított az OSZMI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színháztörténeti podcast-sorozatot indított az OSZMI Podcast-sorozatot indított gyűjteményei, programjai bemutatására a PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI), valamint kiállítóhelye, a Bajor Gizi Színészmúzeum (BGM). Eddig Zenthe Ferenc színművészről és Róna Viktor balettművészről tettek közzé beszélgetéseket, a következő adás főszereplője Bajor Gizi lesz.

A havi rendszerességgel jelentkező, a Soundcloud hang- és zenemegosztó platformon indított sorozat célja az OSZMI különböző gyűjteményeinek, valamint a BGM történetének, kiállításainak és programjainak bemutatása, továbbá olyan kérdések megvitatása, amelyek a színházi emlékezet megőrzésére és továbbadására törekvő munka során merülnek fel.

Szkéné színház

A sorozat potenciális közönségének érdeklődésére tekintettel gyakran áll majd a középpontban színművészek életútja és pályaképe is.

A nyitó adásban Lengyel György rendező visszaemlékezése hallható, amely az És akkor jött a "Tenkes kapitánya. Zenthe Ferenc 100" címet viselő virtuális kiállítás közzététele alkalmából készült. A második adásban a Róna Viktor balettművész pályájáról szóló időszaki kiállítás kurátorával, Halász Tamással és Keleti Éva fotográfussal készített interjút publikálták.

A következő adás főszereplője Bajor Gizi. Életéről, pályájáról Gajdó Tamás színháztörténész, az OSZMI tudományos főmunkatársa beszél majd. Szó lesz a színésznő villájáról - amely ma a BGM épülete - mint státusszimbólumról, valamint tervbe vett kiadványukról, a Vendégségben Bajor Gizinél című kötet átdolgozott kiadásáról is.

A podcast harmadik adása május 19-én, Bajor Gizi születésének 117. évfordulóján kerül adásba.

Fotó: www.fidelio.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
John a Latinovitsban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés