bezár
 

film

2020. 05. 14.
Hatszáznál is többen kaptak támogatást a filmipari segélyalapból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatszáznál is többen kaptak támogatást a filmipari segélyalapból Eddig 636 megbízás nélkül maradt filmes szakembernek nyújtott rendkívüli támogatást a Magyar Filmakadémia a Nemzeti Filmintézet (NFI) által alapított Filmipari Segélyalapnak köszönhetően.

A segélyalap elindításakor az NFI 50 millió forintot biztosított a koronavírus miatt megbízás nélkül maradt és nehéz helyzetbe került, szabadúszó filmesek azonnali megsegítésére - közölte az MTI-vel szerdán a Magyar Filmakadémia.

A közlemény emlékeztet, hogy az NFI a hazai mozgóképszakmát tömörítő Magyar Filmakadémiát bízta meg a támogatásigénylés feltételeinek kidolgozásával és folyósításával.

"Különösen fontosnak tartom, hogy ebben a mindannyiunk számára nehéz időszakban a teljes magyar mozgóképszakma irányításáért felelős intézményként, az NFI felelősséget vállalt a magyar filmiparban dolgozókért, és a Filmipari Segélyalapnak köszönhetően több mint 600 szakembernek, háttérmunkásnak nyújthattunk rendkívüli segítséget" – idézi a közlemény a Magyar Filmakadémia ügyvezető elnökét.

HIRDETÉS

banner

Novák Emil beszámolója szerint a segélyalapnak filmes vállalkozások és magánszemélyek további csaknem 1 millió forintot ajánlottak fel.

Az 50 millió forintos segélyalaphoz hét filmes produkciós cég (Filmpartners Kft., Filmkontroll Kft., Unio Film Kft., Unionfilm Entertainment Kft., Bologna Bt., Magyar Producerek Szövetsége, Hematitfilm Kft.) és két magányszemély csatlakozott, így összesen 50,94 millió forintból tudtak 636 személynek 80 ezer forintos adományt biztosítani – áll a Magyar Filmakadémia közleményében.

Forrás: MTI

Fotó: Magyar Filmakadémia Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Anna Winger, Alexa Karolinski: Unorthodox
Lichter Péter – Máté Bori: A horror filozófiája
Phoebe Waller-Bridge író-producer-színésznő pályaképe
Great Gerwig: Kisasszonyok

Más művészeti ágakról

Színház a karanténból: Milo Rau LENIN című előadásáról
Gyermekkönyv-illusztráció kiállítás online a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria oldalán
Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés