bezár
 

film

2020. 05. 18.
Több mint háromszáz pályamű érkezett a múzeumok karantén-pályázatára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint háromszáz pályamű érkezett a múzeumok karantén-pályázatára A múzeumok karantén-pályázatára beérkezett 361 pályamű bemutatja, hogyan élték meg a fiatalok a járvány miatti elszigeteltséget és bezártságot.

A pályázati felhívására 185 képzőművészeti, 116 irodalmi, 40 filmes és 20 zenei alkotás érkezett, a legjobb munkákat május 25-én díjazzák. 

Berényi Marianna, a Magyar Nemzeti Múzeum főosztályvezetője elmondta, hogy munkáikban a legkisebbek az otthoni tanulásra, a nagyobbak inkább a családi problémák, feszültségek és az együtt töltött idő milyenségére reflektáltak. A gimnazisták pályaműveiben a társaság nélkülözése, az elzártság gondolata volt szembeötlő, míg az egyetemistáknál a család hiánya volt visszatérő téma.

Az intézményi összefogással meghirdetett pályázatban részt vett a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, valamint a Magyar Nemzeti Galéria. Később csatlakozott a virtuális gyűjteményhez a Gödöllői Királyi Kastély és a Magyar Vadászati Múzeum is.

Képek: pixabay.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés