bezár
 

film

2020. 05. 18.
Több mint háromszáz pályamű érkezett a múzeumok karantén-pályázatára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint háromszáz pályamű érkezett a múzeumok karantén-pályázatára A múzeumok karantén-pályázatára beérkezett 361 pályamű bemutatja, hogyan élték meg a fiatalok a járvány miatti elszigeteltséget és bezártságot.

A pályázati felhívására 185 képzőművészeti, 116 irodalmi, 40 filmes és 20 zenei alkotás érkezett, a legjobb munkákat május 25-én díjazzák. 

Berényi Marianna, a Magyar Nemzeti Múzeum főosztályvezetője elmondta, hogy munkáikban a legkisebbek az otthoni tanulásra, a nagyobbak inkább a családi problémák, feszültségek és az együtt töltött idő milyenségére reflektáltak. A gimnazisták pályaműveiben a társaság nélkülözése, az elzártság gondolata volt szembeötlő, míg az egyetemistáknál a család hiánya volt visszatérő téma.

Az intézményi összefogással meghirdetett pályázatban részt vett a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, valamint a Magyar Nemzeti Galéria. Később csatlakozott a virtuális gyűjteményhez a Gödöllői Királyi Kastély és a Magyar Vadászati Múzeum is.

Képek: pixabay.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Niki Caro: Mulan
Ultraviolet a Netflixen 
Háttérinterjú Deák Dániellel nemzetköziségről, a fesztiválok és pitchfórumok szerepéről, valamint gondolat és forma viszonyáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Valami bűzlik Erdélyben, hátha másoknak is tetszeni fog Valami bűzlik Erdélyben, hátha másoknak is tetszeni fog
André Ferenc – Horváth Benji (szerk.): Címtelen föld. Fiatal erdélyi metamodern líra, Erdélyi Hiradó Kiadó – FISZ, 2020
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Minden egy Excel-táblázattal indult Minden egy Excel-táblázattal indult
Interjú Puklus Péter fotográfussal képzőművészetről, nemzetközi kapcsolatépítésről, a szabad alkotás lehetőségeiről és jövőbeli tervekről
Ljudmila Ulickaja: A lélek testéről, Magvető, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés