bezár
 

art&design

2020. 05. 29.
Műalkotásaival díszített arcmaszkokat készített Aj Vej-vej
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Műalkotásaival díszített arcmaszkokat készített Aj Vej-vej Aj Vej-vej kínai képzőművész mintegy tízezer különleges arcmaszkot készített, amelyekre ikonikus műveit nyomtatta, hogy eladásukból segítse a koronavírus-járvány miatt kialakult humanitárius válság áldoztait.

A Guggenheim Múzeum kurátorával, Alexandra Munroe-val közösen tervezett és Aj berlini stúdiójában elkészített textil maszkokat csütörtöktől lehet megvásárolni az eBayen. A kínai képzőművész azt reméli, hogy ily módon egymillió dollárt gyűjthet össze nemzetközi segélyszervezetek számára, amelyek a járvány által leginkább sújtott és otthonaikból elűzött embereket segítik - adta hírül az amerikai média.

A maszkokon mások között a londoni Tate Modernben kiállított Sunflower Seeds (Napraforgómagok) című kompozíciójának motívumai találhatók. Vannak olyanok is, amelyek a kínai másként gondolkodó művésznek a szólásszabadság melletti és az állami befolyás elleni műveiből merítenek motívumokat, köztük a bilincseket, a megfigyelőrendszerek kameráit és a rákot, amely a kínai szlengben a cenzúrára utal.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés