bezár
 

zene

2020. 06. 05.
Megrendezik a Ljubljana Fesztivált
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Megrendezik a Ljubljana Fesztivált Néhány cserével a programban, de a koronavírus-válság ellenére is megrendezik július 2. és augusztus 30. között Szlovénia legrangosabb komolyzenei fesztiválját, a 68. Ljubljana Fesztivált - írta a Delo című szlovén napilap szerdán.

Darko Brlek, a fesztivál igazgatója és művészeti vezetője - aki két héttel ezelőtt még nem volt biztos abban, hogy a programsorozat idén megvalósulhat - közölte, hogy a program tele lesz kiváló koncertekkel és előadásokkal. Kifejtette: bár a moszkvai Nagyszínház és a Pittsburgh-i Szimfonikus Zenekar lemondta részvételét a fesztiválon, sikerült olyan művészeket meghívni, akik már évek óta szerepelnek a kívánságlistán. Így például augusztus 18-án fellép az osztrák-orosz Anna Netrebko, aki az egyik legismertebb sztárénekes az opera világában, augusztus 26-án pedig Jonas Kaufmann világhírű német tenor.

A fesztivál számos előadással emlékezik meg Ludwig van Beethoven születésének 250. évfordulójáról is, köztük a megnyitóval, amelyen a Szlovén Szimfonikusok Charles Dutoit kétszeres Grammy-díjas karmester vezénylésével Beethoven 9. szimfóniáját adják elő. A rendezvénysorozatot is Beethoven-művekkel zárják a milánói La Scala filharmonikus zenekara előadásában.

A Ljubljana Fesztivál hivatalosan augusztus 30-ig tart, de azt követően is kínál kulturális programot az érdeklődők számára. Bemutatják Wajdi Mouawad libanoni származású kanadai drámaíró és rendező All Birds című színdarabját, valamint a szlovén közszolgálati televízió fennállásának 75. évfordulója alkalmából koncertet rendeznek, amelyen a szlovén Big Band zenekar lép fel.

A fesztivál fő helyszíne az óvárosban található Kongresszus tér lesz, ahol a koronavírus-járvány miatt előírt óvintézkedések könnyebben végrehajthatók.

Zoran Jankovic, Ljubljana polgármestere elmondta: abban az esetben, ha a vártnál nagyobb lesz az érdeklődés, többlet ülőhelyeket tudnak biztosítani a tér melletti Zvezda parkban, vagy utcában, amelyet lezárhatnak a forgalom elől.
 

Fotó: Wikipedia

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

The Lazys: Tropical Hazards (2018)
Kékszakállú-thriller a Bayerische Staatsoperből
Fejérvári Zoltán Bach estjének visszajátszása

Más művészeti ágakról

gyerek

Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák
Július 9-én érkezik a mozikba a népszerű sorozat legújabb része
Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
A Lehetnék bárki című antológiáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés