bezár
 

irodalom

2020. 06. 16.
Könyvhajlék aukció
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Könyvhajlék aukció A Szépírók Társasága és az Utcáról Lakásba Egyesület közös szervezésében valósul meg a Könyvhajlék Aukció, amelynek keretében ismert művészek ajánlanak fel számukra fontos, értékes tárgyakat, ereklyéket a hajléktalan emberek megsegítésére. A tárgyakat a június 30-ig tartó, online árverésen lehet megvásárolni, a bevétel pedig az Utcáról Lakásba! Egyesület otthonteremtő munkáját segíti.

A szervezésben és a művészek felkérésében Gács Anna irodalomkritikus, szerkesztő, műfordító és Czinki Ferenc író, szerkesztő, kritikus vett részt.

Ismert magyar művészek az általuk felajánlott értékes tárgyakkal szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy minél több embernek legyen tető a feje felett, és legyen egy hely, amit úgy nevezhet: otthon.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület tagjai abban hisznek, hogy mindenkinek szüksége van egy helyre, amit otthonnak hívhat. Céljuk, hogy minél több rászoruló és hajléktalan embert segítsenek hozzá a biztonságos, fenntartható lakhatáshoz. Az általuk is képviselt Elsőként Lakhatást szemlélet szerint a hajléktalanszállók nem képesek valós kivezető utat nyújtani a hajléktalanságból, ezért helyettük megfizethető bérlakásokat kell kínálni, és intenzív szociális munkával kell segíteni a beköltöző bérlőket. Az egyesület ma 60 ember lakhatását biztosítja, köztük idős, krónikus betegséggel küzdők és gyerekes családok is vannak. Emellett a szervezet heti szinten segíti a hozzá fordulókat, Adj munkát! programja pedig a munkakeresésben nyújt támogatást. Az elmúlt években száznál is több önkéntes csatlakozott otthonteremtő munkájukhoz. Az aukcióban való részvétellel te is hozzájárulhatsz, hogy minél kevesebb ember éljen az utcán vagy az erdőben.

A Szépírók Társasága írók, irodalomtörténészek, kritikusok, műfordítók és irodalomszervezők egyesülete. 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy a korszerű irodalomszemlélet, a hatékony érdekképviselet és a demokratikus kultúrpolitika fóruma legyen. A Társaság rendezvényei elősegítik a színvonalas kortárs irodalom és az olvasók találkozását, a kortárs irodalom tudományos vizsgálatát és a róla szóló kritikák megszületését. Programjai között hagyományos író-olvasó találkozók ugyanúgy szerepelnek, mint középiskolásokat és egyetemistákat megszólító oktatási programok vagy szélesebb közönséget vonzó fesztiválok. Együttműködik hazai és nemzetközi irodalmi és kulturális szervezetekkel.

Az aukcíó weboldala

A felajánlók névsora
Alföldi Róbert színész, rendező
Baksa-Soós Attila zenész, költő
Bálint András színész, rendező
Bereményi Géza író, rendező
Bíró Kriszta színész
Csákányi Eszter színész
Cserna-Szabó András író
Debreczeny Zoltán képzőművész
Ember Sári képzőművész, fotóművész
Eperjesi Ágnes képzőművész
Fullajtár Andrea színész
Gálffi László színész
Grecsó Krisztián író, szerkesztő
Haász Katalin festő
Háy János író, költő
Káldi Kata képzőművész
Kemény Zsófi író, költő, slammer
Kicsiny Balázs képzőművész
Kulka János színész
Lang Györgyi és Falusi Mariann színész, énekes
Máté Gábor színész, rendező
Nádasdy Ádám költő, nyelvész
Őze Áron színész
Parti Nagy Lajos író, költő
Pelsőczy Réka színész, rendező
Rutkai Bori zenész, képzőművész
Szaniszló Judit, író
Szigeti Kovács Viktor író
Szüts Miklós festő
Takács Katalin színész
Tamás Zsuzsa író
Tóth Krisztina költő, író
Törőcsik Franciska színész
Vojnich Erzsébet festő

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés