bezár
 

film

2020. 06. 23.
Numborg invázió a közösségi sci-fi első epizódjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Numborg invázió a közösségi sci-fi első epizódjában Az ország első közösségijátékfilm-kezdeményezése májusban indult el, az első epizódhoz Budapestről, Szegedről és Münchenből is küldtek felvételeket a résztvevők. Az alkotógárdához még lehet csatlakozni, hiszen a már látható elsőn túl még 7 epizódot terveznek a szervezők.

Májusban indult az ATMO „közösségi-játék-film” projekt, amely a miénkkel sok hasonlóságot mutató alternatív valóság megteremtésével hívja alkotásra a profi és amatőr filmes alkotókat. A közösségi játékban nemcsak az alkotás öröme élhető meg, hanem a kapcsolódó videoleckéken keresztül megtanulható az is, hogy miként hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk kamerájából.

Az ATMO felhasználja a valóságot, ám néhány új elem bevezetésével alternatív történeti síkot hoz létre. Ebben a világban például a tömegek kerülése a nemrégiben felbukkanó gáz-szerű, tudattal rendelkező entitás, a numborg faj fulladást okozó támadásai miatt javallott.  A numborgok egyeseknél fulladásos halált, másoknál pánikrohamot okoznak, de állítólag az is előfordult, hogy valaki egyszerűen eltűnt.

Az első epizód a fenti videóra kattintva, vagy ezen a linken tekinthető meg

Az ATMO weboldalán minden fordulóban megjelenik egy novella, ez tájékoztatja a résztvevőket a fiktív világ eseményeinek alakulásáról. Minden novellához tartozik néhány feladatötlet, amely alapján a résztvevők le tudnak forgatni egy jelenetet akár saját élményeikből kiindulva. Az alkotóknak nem kell az utómunkával foglalkozni, elég a nyersanyagokat beküldeni a honlap feltöltő felületén, a szervezők ezekből az anyagokból alkotják meg a következő epizódot. Ahogyan a novella hatással van a beküldött anyagokra, úgy a beérkező felvételek is hatással vannak a következő fordulatra, és a történet alakulására.

A 8 epizódosra tervezett játékos szakasz után a szervezők néhány összefogó narratív szálat forgatnak a beküldött anyagok közé, ezek dramaturgiailag egész estés játékfilmmé fogják össze a közösségi alkotást. Ezzel szeretnék egy kicsit demokratizálni a filmkészítést, ami a mai technikai eszközökkel már szinte mindenkinek adott lehetőség, így abban reménykednek, hogy teljesen amatőrök és akár profi szakemberek önkéntes részvételével, egy egymást segítő közösség és egy igazi összefogás alakul ki a filmkészítés szeretete mentén.

Fotó, forrás: ATMO sajtóinformáció

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Andrew Rossi: Az igazság nyomában: Félretájékoztatás és az álhírek ára
Louis-Julien Petit: A láthatatlanok
Anna Winger, Alexa Karolinski: Unorthodox
Berlinale, 2020. február 20–március 1.

Más művészeti ágakról

Bodor Ádám – Sinistra körzet
A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
A Lehetnék bárki című antológiáról
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés