bezár
 

film

2020. 07. 30.
Lépj be a természet világába!
Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2020. szeptember 11-13. között hatodik alkalommal megrendezésre kerülő gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválhoz az évek alatt egyre több kísérőrendezvény kapcsolódott, programkínálatát az idei évtől a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvénye is színesíti. A fesztivál így mára már az összes művészeti ágat lefedve hívja fel a látogatók figyelmét a természetvédelem fontosságára. A széles programkínálatot 2020-tól a nevében is jelezve Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál címen folytatódik a rendezvény

A helyszín – a Gödöllői Királyi Kastély – és a fókusz változatlan: a természet értékeinek megőrzése és az ember felelőssége. Erre hoznak számtalan példát azok, akiknek hivatásuk a természeti értékek megóvása: tíz hazai nemzeti park igazgatóságunk. Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal csatlakozik a fesztiválhoz a Magyar Nemzeti Parkok Hetének nyitórendezvénye, melynek keretében a nemzeti park igazgatóságok ökoturisztikai bemutatóhelyeit, attrakcióit, élménygazdag programkínálatát és szolgáltatásait ismerhetik meg az érdeklődők. A folytatásban, szeptember 14-20. között pedig gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a feltöltődni vágyókat földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron. A Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvény társszervezője az Agrárminisztérium.

A fesztivál zászlóshajója továbbra is a VI. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, amelyre idén minden eddiginél több, 2200 nevezés érkezett a világ 114 országából. A fesztivál kiemelt célja, hogy a természettel kapcsolatos filmalkotásokon keresztül hívja fel a társadalom figyelmét a világ, és ezen belül Európa és a Kárpát-medence természeti értékeire, szépségeire, környezetünk védelmére, valamint a biodiverzitás fenntartásának fontosságára.

2020-ban is két filmszemle – a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle és a Kárpát-medence Értékei Filmszemle – szekcióira nevezhettek a hazai és külföldi alkotók. Az év legjobb alkotásainak kihirdetésére szeptember 12-én, a díjátadó gálán, a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában kerül sor.

A fesztivál időtartama alatt a legjobbnak ítélt alkotásokat – közel 150 filmet – ingyenesen tekinthetnek meg a látogatók. A járványhelyzetre tekintettel ezt 6 vetítési helyszínen tehetik, a biztonságos távolság betartása végett.

Idén is lesz Trash Art Magyarország kiállítás, ahol ezúttal kiemelt szerepet kapnak az organikus szobrok, valamint két fotókiállítást tekinthetnek meg (már augusztus 20-tól) a látogatók: a 10. évfordulóját ünneplő Varázslatos Magyarország és az Ember és Természet fotópályázat legjobbjait.

A fesztivál hétvégi napjain két izgalmas beszélgetésre válthatnak jegyet az érdeklődők:

  • szeptember 12-én, 15.00-tól Sokpólusú világ – a fejlődés valódi útjai címmel beszélgetés az On The Spot alkotópárosával, Cseke Eszterrel és S. Takács Andrással. A belépődíjból befolyó összeget az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi munkájának támogatására fordítják!
  • szeptember 13-án, 17.00-tól Vadlovak filmelőzetes és kulisszatitkok címmel Török Zoltán tart közönségtalálkozót

A Fesztivállal egy időben zajlanak a kapcsolódó városok art mozijaiban és nemzeti park igazgatóságok látogatóközpontjaiban a Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok.

Valamint idén először a városi TV csatornák is bekapcsolódhatnak a programba egy számukra készített több részes (részenként kb. 3 órás) „Lépj be a természet világába” című ismeretterjesztő műsor átvételével.

A Fesztivál fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke. Fő támogató a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nathan Grossman I Am Greta című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Sidney Lumet: Tizenkét dühös ember
Huseyin Tabak: Gipsy Queen
Niki Caro: Mulan

Más művészeti ágakról

135 éve született Wilhelm Furtwängler
színház

Nem hűtlen ő, csak próbál kiigazodni Nem hűtlen ő, csak próbál kiigazodni
A Csapodárok című darabról
irodalom

Hol van az út Esterházy Péterhez? Hol van az út Esterházy Péterhez?
Péczely Dórával és L. Varga Péterrel beszélgettünk


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés