bezár
 

színház

2020. 08. 14.
Az SZFE megújította alapdokumentumait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az SZFE megújította alapdokumentumait A Színház- és Filmművészeti Egyetem szenátusa 2020. augusztus 12-én egyhangúlag elfogadta az ITM modellváltással kapcsolatos feladatlistának megfelelően elkészített megújult, a jövőre is érvényesnek tekintett Szervezeti és Működési Szabályzatát, valamint megfogalmazta javaslatát a modellváltás után életbelépő Alapító Okirat szövegére.

Ez a két dokumentum a szükséges szerkezeti-adminisztratív elemeken túl világosan meghatározza az egyetemi önrendelkezés kereteit és elveit – összhangban az SZFE múltjával és jelenével, az universitas hagyományaival és eszményével. Kiviláglik belőle, hogy az egyetem autonómiájának záloga továbbra is a szenátus – legalább az állami fenntartású egyetemek számára is biztosított – jogköreinek megmaradása.

Szkéné színház

Az SZFE szenátusa törvény és belső szabályozás által meghatározott módon az egyetem munkatársaiból, hallgatóiból és oktatóiból demokratikus úton, az egyetemi közösség és szervezetei által választott testület.

A szenátus mint az egyetem legfőbb döntéshozó szerve meghatározza az egyetem képzési és kutatási feladatait, irányait, elfogadja az intézményfejlesztési tervet és innovációs stratégiát, elbírálja a rektori pályázatokat, megválasztja a rektorjelöltet, elfogadja az egyetem képzési programját, szervezeti és működési rendjét és doktori szabályzatát, rangsorolja az oktatói, kutatói pályázatokat, valamint a fenntartó által meghatározott keretek között az intézmény költségvetését.

Az SZFE szenátusa az elkövetkező időszak és az egyetem jövője szempontjából döntő fontosságúnak ítéli, hogy a most javasolt és elfogadott dokumentumok legyenek és maradjanak meghatározók. Az egyetem képzéseinek magas színvonalát az egyetemek számára alaptörvényben is biztosított autonómia és a művészet és gondolkodás szabadsága biztosítja.

Az SZFE szenátusa felhatalmazta az egyetem vezetőjét, hogy ezeket az alapdokumentumokat juttassa el a jelenlegi fenntartónak és az illetékeseknek. Egyúttal – az egyetem nyitott és transzparens kommunikációs stratégiájával összhangban – mindenki számára minden érdeklődő számára elérhetővé:

Alapító Okirat

Szervezeti és Működési Szabályzat - SZMSZ

Szervezeti és Működési Rend - SZMR

 

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*
színház

A Díva, a Herceg és a Tenkes kapitánya A Díva, a Herceg és a Tenkes kapitánya
Színházról a karanténban: Az OSZMI három podcast-beszélgetéséről
színház

A szánalom és részvét világjárványa A szánalom és részvét világjárványa
Színház a karanténból: Kovács Dominik – Kovács Viktor: Cifra palota

Más művészeti ágakról

irodalom

Protokoll a Prae Kiadó könyvheti bemutatóin Protokoll a Prae Kiadó könyvheti bemutatóin
2020. szeptember 17-20.
Az első Veszprém-Balaton Filmpiknikről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés