bezár
 

zene

2020. 09. 09.
Bartók Világverseny: a tervezettnél több pályamunkát juttatott tovább az előzsűri
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bartók Világverseny: a tervezettnél több pályamunkát juttatott tovább az előzsűri A rekordszámú, 348 pályázat közül az eredetileg kitűzöttnél több, 11 országból 17 kompozíciót juttatott tovább az előzsűri a Bartók Világverseny idei, zeneszerzők számára vonósnégyes művekre meghirdetett fordulóján.

Az előzsűriben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem neves oktatói, elismert zeneszerzők foglaltak helyet: Fekete Gyula Erkel- és Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző mellett a Bartók-Pásztory- és Erkel-díjas Bella Máté, az Erkel-díjas Serei Zsolt, a Junior Prima-díjas Tornyai Péter és a Kossuth-díjas Vajda János.     

A grémium minden eddiginél több, 59 ország 326 jelentkezőjének 348 érvényes pályázatából választott továbbjutókat, akiknek művei az Eötvös Péter elnökölte rangos nemzetközi zsűri elé kerülnek - közölte a Zeneakadémia szerdán az MTI-vel.     

Mivel a verseny továbbra is anonim, a továbbjutó 17 pályamunkának csak a jeligéit hozza nyilvánosságra a Zeneakadémia, ezek a verseny honlapján már megtalálhatók a https://bartokworldcompetition.hu/zeneszerzes-2020 címen.     

"Számos nagyon magas színvonalú művet adtak be, ezért is juttattunk tovább a tervezettnél több pályamunkát a nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri elé" - idézi a közlemény Fekete Gyula, a Bartók Világverseny kompozíciós fordulójának művészeti vezetője, az előzsűri elnöke szavait. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettese és Zeneszerzés Tanszékének vezetője hozzátette: számos, egyéni meglátást tükröző kompozíció érkezett, amelyek a kortárs zenében tapasztalható csaknem minden irányzatot megjelenítenek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Oláh Vilmos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, koncertmesterrel sikerről és korunk zenei piacának követelményeiről
The Lazys: Tropical Hazards (2018)
Opera a karanténból: Verdi Aidája a La Monnaie előadásában

Más művészeti ágakról

Interjú Hód Adrienn koreográfussal táncosok lehetőségeiről, egyéni utakról és koprodukciókról
irodalom

Protokoll a Prae Kiadó könyvheti bemutatóin Protokoll a Prae Kiadó könyvheti bemutatóin
2020. szeptember 17-20.
art&design

Létjel-aktualizáció Létjel-aktualizáció
A magyar performansz története 1966–2018 (2): 1968, Bauer Sándor (1969), Galántai György és a Balatonboglári Kápolnaműterem (1970–73), Hajas Tibor (1974–79)
Háttérinterjú Deák Dániellel nemzetköziségről, a fesztiválok és pitchfórumok szerepéről, valamint gondolat és forma viszonyáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés