bezár
 

zene

2020. 09. 09.
Bartók Világverseny: a tervezettnél több pályamunkát juttatott tovább az előzsűri
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bartók Világverseny: a tervezettnél több pályamunkát juttatott tovább az előzsűri A rekordszámú, 348 pályázat közül az eredetileg kitűzöttnél több, 11 országból 17 kompozíciót juttatott tovább az előzsűri a Bartók Világverseny idei, zeneszerzők számára vonósnégyes művekre meghirdetett fordulóján.

Az előzsűriben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem neves oktatói, elismert zeneszerzők foglaltak helyet: Fekete Gyula Erkel- és Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző mellett a Bartók-Pásztory- és Erkel-díjas Bella Máté, az Erkel-díjas Serei Zsolt, a Junior Prima-díjas Tornyai Péter és a Kossuth-díjas Vajda János.     

A grémium minden eddiginél több, 59 ország 326 jelentkezőjének 348 érvényes pályázatából választott továbbjutókat, akiknek művei az Eötvös Péter elnökölte rangos nemzetközi zsűri elé kerülnek - közölte a Zeneakadémia szerdán az MTI-vel.     

Mivel a verseny továbbra is anonim, a továbbjutó 17 pályamunkának csak a jeligéit hozza nyilvánosságra a Zeneakadémia, ezek a verseny honlapján már megtalálhatók a https://bartokworldcompetition.hu/zeneszerzes-2020 címen.     

"Számos nagyon magas színvonalú művet adtak be, ezért is juttattunk tovább a tervezettnél több pályamunkát a nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri elé" - idézi a közlemény Fekete Gyula, a Bartók Világverseny kompozíciós fordulójának művészeti vezetője, az előzsűri elnöke szavait. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettese és Zeneszerzés Tanszékének vezetője hozzátette: számos, egyéni meglátást tükröző kompozíció érkezett, amelyek a kortárs zenében tapasztalható csaknem minden irányzatot megjelenítenek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés