bezár
 

film

2020. 09. 21.
Az Apró mesék és a Valan is díjat nyert a pármai filmzenei fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Apró mesék és a Valan is díjat nyert a pármai filmzenei fesztiválon A legjobb filmnek és a legjobb filmzenének járó díjat is elnyerte Szász Attila Apró mesék című mozifilmje a pármai filmfesztiválon. A seregszemlén Bagota Béla Valan című alkotása kapta a legjobb forgatókönyv díját.

A filmzenék nemzetközi filmfesztiválját szeptember 14. és 20. között rendezték meg az olaszországi Pármában. A seregszemle fődíját, az Arany Hegedűt a zsűri Pacsay Attilának és Parádi Gergelynek ítélte az Apró mesék zenéjéért. Az alkotás emellett a legjobb film díját is elnyerte - közölte a Nemzeti Filmintézet az MTI-vel hétfőn.

Az Apró mesék közvetlenül a második világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Az Apró mesék a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel.

Bagota Béla a Valan - Az angyalok völgye című filmjével a legjobb forgatókönyv díját nyerte el Pármában. A lélektani krimi fő helyszíne egy hólepte erdélyi bányaváros, ahol egy nagyvárosi rendőr emberkereskedők - és évekkel ezelőtt elveszett saját húga - után nyomoz. A film a Mátrix Film produkciójában, Kántor László producer vezetésével készült - olvasható a közleményben.


Fotó: parmadaily.it

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Horvát Lili: Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
Gondolatok a Prometheus és az Alien: Covenant című Scott-filmekről
Pablo Larraín: Ema
Interjú Jancsó Dávid vágóval karrierválasztásról, a vágó megítéléséről és a tudatosság szerepéről

Más művészeti ágakról

gyerek

Különleges gyerekhősök, avagy mi van a Disney és Pixar filmeken túl?
A gyerekeket szólítják meg a filmek a Cinemirán
irodalom

A szerelmi líra reformja A szerelmi líra reformja
Oravecz Imre: 1972. szeptember, Magvető Kiadó, 2020
gyerek

Játékboltot nyit a Pagony
A Pagony Játékház a Szent István Park mellett várja a gyerekeket és szüleiket


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés