bezár
 

art&design

2020. 09. 28.
Budapest Design Week - már a telefonodról is
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapest Design Week - már a telefonodról is Telefonról is követhető lesz a Budapest Design Week programsorozata, amelyen sok más mellett magyar dizájnerek kisfilmjei, bejárható stúdiókról szóló képes cikksorozat, valamint a koronavírus-helyzetre adott dizájn megoldásokat bemutató videók is várják az érdeklődőket október 1. és 11. között.

A Budapest Design Week programsorozata idén hibrid formában jelentkezik, a programok jelentős része az online térben valósul meg - közölték az esemény szervezői hétfőn az MTI-vel. A rendezvény egyik fő platformja a fesztivál megújult honlapja lesz, ahol mostantól folyamatosan frissülő tartalmak várják a dizájn iránt érdeklődő közönséget.

A 17. alkalommal megrendezendő fesztivál központi témája a körforgásos gazdaság (circular economy). A fesztivál idén is a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj átadásával veszi kezdetét október 1-jén, a díjazottak munkáit online kiállításon nézhetik meg az érdeklődők. 

A programok gerincét a saját fejlesztésű online tartalmak adják. Videósorozat mutatja be azokat a vállalkozásokat és kezdeményezéseket, amelyeknél stratégiai szerepet játszik a körforgásos gazdaság, de azokat a kreatívipari megoldásokat is megismerhetik az érdeklődők, amelyeket a járványhelyzet hívott életre. A kisfilmek a 3D-s nyomtatóval készült arcvédő pajzsok mellett számos közösségi dizájnkezdeményezést is bemutatnak, például Mautner Zsófia gasztroblogger és Hitka Viktória grafikus Karantén Kantin szakácskönyvét, vagy a Histheory szimulációs társasjátékot.

A Nyitott Stúdiók programban, a hibrid koncepcióhoz igazodva a műhelyek, a saját szervezésű online vagy offline programok mellett a honlapon elérhető, képes cikksorozatban engednek betekintés a mindennapjaikba. Idén a THERAINCOAT környezettudatos esőkabát márka alapítója, Földi Petra vagy a humoros és vidám kerámiáiról ismert Botos Balázs műhelytitkait ismerhetik meg az érdeklődők. A Touch Me Not legújabb kollekcióját a Prezent shopban tekinthetik meg a látogatók, de online műhelylátogatással is készül Bilau Dea és Sáhó András tervezők. 

A Nincs kiszállás! design körforgásban című online kiállítás a körkörös gazdasági modellben rejlő lehetőségeket kutatja: olyan magyar projekteket mutat be, amelyek elkötelezettek a körforgásos modell követésében, részben vagy egészben megújuló erőforrásokat alkalmaznak, így a szűkös erőforrások folyamatos körforgásban tartásával akár a hulladékmentes előállítást is biztosítani tudják. A kiállításon nagyléptékű, gyártói egységgel rendelkező vállalkozások, K+F fókuszú vagy urbanisztikai projektek bemutatása mellett dizájnerek és tervezőstúdiók egyéni projektjei, márkái is láthatók lesznek. Ugyancsak a virtuális térben lesz elérhető Vásárhelyi János bútortervező, a magyar bútorgyártás - azon belül a székgyártás - története egyik legjelesebb tervezőművészének életmű kiállítása 75 év - 75 szék címmel.

Október 8. és 10. között rendezi meg a Magyar Divat & Design Ügynökség, a Budapest Design Week szakmai partnereként a 360 Design Budapest nevű programsorozatot, amely online és offline kiállításokkal, virtuális sétákkal és tárlatvezetésekkel várja az érdeklődőket. A Budapest Design Map is online frissül tovább; a térképre felkerülő üzletekről cikksorozat is készül. 

A designhet.hu felület folyamatosan bővülő programkínálattal várja az érdeklődőket. A saját szervezésű programok mellett itt értesülhetnek a látogatók a Budapest Design Week befogadott, de a rendezvény hivatalos programjaként futó eseményekről is. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Töredékes testek Töredékes testek
A MORPH csoport kiállítása: Máté Zsófi megnyitó beszéde
art&design

Godot megérkezése Godot megérkezése
Tárlatvezetés a Godot galéria „KOL-LABOR” című kiállításán
art&design

Mindörökké vér és arany Mindörökké vér és arany
A magyar performansz története 1966–2018 (5): Nyugati magyar performansz: Monty Cantsin (1976-), Botond (1988–2010)
art&design

Hommage à Róna Viktor Hommage à Róna Viktor
„Herceg a vasfüggöny mögött”

Más művészeti ágakról

irodalom

Margó a korona idején Margó a korona idején
Hangulatjelentés a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár második offline napjáról
irodalom

A kontakt-Margó első napja A kontakt-Margó első napja
Benne: Díjátadó, Mucsi Zoltán, Pető Péter
irodalom

A szerelmi líra reformja A szerelmi líra reformja
Oravecz Imre: 1972. szeptember, Magvető Kiadó, 2020
színház

Mi ez a mutyuli a színpadon? Mi ez a mutyuli a színpadon?
Gombrowicz Yvonne című darabja a Maladype Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés