bezár
 

színház

2020. 09. 30.
A jövő héten Jelen/Lét Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A jövő héten Jelen/Lét Fesztivál A jövő héten, október 5. és 11. között rendezik meg a magyarországi nemzetiségi színjátszás seregszemléjét, a Jelen/Lét Fesztivált a budapesti Nemzeti Színházban.

A Magyarországi Szerb Színház kezdeményezésére, a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség szakmai támogatásával megvalósuló fesztivál szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár kiemelte: a szomszéd államokkal való kapcsolat szorosabbá válásában óriási szerepe van a nemzetiségi színházaknak.

Szkéné színház

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár hangsúlyozta: Magyarország 16 nemzetiségi színház fenntartását támogatja több száz millió forintos költségvetéssel. Csak akkor tudjuk elfogadtatni a mi kultúránkat Európában, ha megtaláljuk szomszédaink kultúrájában az értéket - tette hozzá.

A fesztiválon 15 társulat lép fel, többek közt szerb, horvát, szlovák, örmény, görög, cigány, német, bolgár nemzetiségi produkciókat láthat közönség többségében eredeti nyelven.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés