bezár
 

film

2020. 10. 01.
Sztrájkba lépnek az SZFE dolgozói
A megmozdulást élő adásban közvetítik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sztrájkba lépnek az SZFE dolgozói Az SZFE munkavállalói korábbi ígéretüknek megfelelően 2020. október 1-től sztrájkba lépnek.

A továbbiakban a sztrájkbizottság közleményét közöljük.

"A sztrájk október 1-én reggel 8 órakor kezdődik, és aznap 16:30-ig tart. Október 2-án ugyanígy. És így, és így tovább...

KÖVESS MINKET!

Sztrájkunkat - ahogy autonómiánkért folytatott küzdelmünk minden lényeges állomását - transzparenssé, követhetővé, elérhetővé tesszük!

Csatlakozz az SZFE SZTRÁJK eseményhez, és kövesd ÉLŐ STREAMEN a sztrájkunkat! Így bármikor belepillanthatsz abba, mi hogyan sztrájkolunk az SZFE-n.

 

CSATLAKOZZ!

Egyszerűen csatlakozhatsz hozzánk, és kifejezheted szimpátiádat, egyetértésedet céljainkkal!

Szerezz piros-fehér építkezési szalagot (ellenállásunk már jól ismert jelképét), tekerd magadra és/vagy rakd ki ablakodba jól látható módon, majd ÁLLJ KI AZ ABLAKBA!

MUTASD MEG AZ UTCÁNAK, HOGY VELÜNK VAGY!

Kérjük, hogy akciódról készíts fotót és/vagy videót és oszd meg a #freeSZFE kommenttel közösségi profiljaidon (Facebook, Instagram), illetve itt, az SZFE SZTRÁJK event oldalán! A fotód, videód megosztásakor hagyhatsz nekünk támogató üzenetet is!

Kiállásod megörökítésekor, kérünk, nagyon vigyázz az ablakban, ha netán kinyitnád! Ha lehet, kérj a fotózáshoz, videózáshoz segítséget! Még jobb, ha többen vagytok, akik kiálltok az ablakba, és akkor máris könnyebb megörökíteni az akciót!

LEGYÜNK MINÉL TÖBBEN, ÉS MUTASSUK MEG, HOGY MENNYIRE VÁGYUNK A FÉNY ÉS A LEVEGŐ BEERESZTÉSÉRE!

*

SZTRÁJK KÖVETELÉSEINK:
1. A fenntartó állítsa vissza az SZFE Szenátusának 2020. augusztus 1-jén fennálló jogköreit – különös tekintettel a munkáltató munkaszervezetének kialakítására és az Mt. 20. § (1) bek. szerinti munkáltatói jogkör gyakorlás rendjének meghatározására – valamint garantálja jogköreinek sérthetetlenségét határozatlan időre.

2. A fenntartó garantálja, hogy az oktatásban és a művészi alkotómunkában szereplő kérdéseket, továbbá az oktatásban és művészi alkotómunkában alkalmazott módszereket az SZFE Szenátusa (illetve az SZFE annak adott szakmai egysége, illetve az oktató) határozhassa meg.

3. A fenntartó garantálja, hogy belső szervezeti és működési rendjét az SZFE Szenátusa saját maga alakíthassa ki (pl. oktatási vagy alkotó egységek létrehozása – átalakítása, megszüntetése – és SZMSZ megalkotása).

4. A fenntartó garantálja, hogy az intézetvezetőket, osztályvezetőket az SZFE Szenátusa saját maga választhassa meg, illetve a rektor kinevezését megelőzően a pályázati kiírást meghatározhassa, valamint a beérkezett pályázatokat megismerhesse és jelöltet állíthasson, mindezt átlátható és demokratikus eljárásban, pályázatban előre meghatározott szempontok alapján.

5. A fenntartó garantálja, hogy a 2021-es költségvetési évre legalább olyan mértékű pénzbeli forrásokat biztosít az SZFE számára, mint amelyek a 2020-as költségvetési évben rendelkezésre álltak.

6. A fenntartó garantálja, hogy az SZFE Szenátusa önállóan állíthassa össze és nyújthassa be a fenntartónak az SZFE éves költségvetési tervét.

7. Tekintettel arra, hogy az SZFE dolgozóinak foglalkoztatási státusza 2020. szeptember 1-jével megváltozott (a dolgozók közalkalmazotti státusza megszűnt), a munkáltató a státusz megváltoztatásának időpontjától kezdődően biztosítson 10%-os bérfejlesztést a munkavállalók számára.

8. Tekintettel arra, hogy az SZFE állami fenntartású felsőoktatási intézményből nem állami fenntartású intézménnyé vált, az új fenntartó a szervezeti és működési szabályzatban garantálja, hogy az állami fenntartás idején hatályos munkarend a munkavállalók számára továbbiakban is megmaradjon."

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem
Viktor Kosakovskiy: Gunda
Emerald Fennell: Ígéretes fiatal nő
Dér Asia, Haragonics Sára: Anyáim története

Más művészeti ágakról

irodalom

Önmaga számára elégséges Önmaga számára elégséges
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 3. nap
irodalom

Jól rontani Jól rontani
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 2. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés