bezár
 

film

2020. 10. 01.
Sztrájkba lépnek az SZFE dolgozói
A megmozdulást élő adásban közvetítik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sztrájkba lépnek az SZFE dolgozói Az SZFE munkavállalói korábbi ígéretüknek megfelelően 2020. október 1-től sztrájkba lépnek.

A továbbiakban a sztrájkbizottság közleményét közöljük.

"A sztrájk október 1-én reggel 8 órakor kezdődik, és aznap 16:30-ig tart. Október 2-án ugyanígy. És így, és így tovább...

KÖVESS MINKET!

Sztrájkunkat - ahogy autonómiánkért folytatott küzdelmünk minden lényeges állomását - transzparenssé, követhetővé, elérhetővé tesszük!

Csatlakozz az SZFE SZTRÁJK eseményhez, és kövesd ÉLŐ STREAMEN a sztrájkunkat! Így bármikor belepillanthatsz abba, mi hogyan sztrájkolunk az SZFE-n.

 

CSATLAKOZZ!

Egyszerűen csatlakozhatsz hozzánk, és kifejezheted szimpátiádat, egyetértésedet céljainkkal!

Szerezz piros-fehér építkezési szalagot (ellenállásunk már jól ismert jelképét), tekerd magadra és/vagy rakd ki ablakodba jól látható módon, majd ÁLLJ KI AZ ABLAKBA!

MUTASD MEG AZ UTCÁNAK, HOGY VELÜNK VAGY!

Kérjük, hogy akciódról készíts fotót és/vagy videót és oszd meg a #freeSZFE kommenttel közösségi profiljaidon (Facebook, Instagram), illetve itt, az SZFE SZTRÁJK event oldalán! A fotód, videód megosztásakor hagyhatsz nekünk támogató üzenetet is!

Kiállásod megörökítésekor, kérünk, nagyon vigyázz az ablakban, ha netán kinyitnád! Ha lehet, kérj a fotózáshoz, videózáshoz segítséget! Még jobb, ha többen vagytok, akik kiálltok az ablakba, és akkor máris könnyebb megörökíteni az akciót!

LEGYÜNK MINÉL TÖBBEN, ÉS MUTASSUK MEG, HOGY MENNYIRE VÁGYUNK A FÉNY ÉS A LEVEGŐ BEERESZTÉSÉRE!

*

SZTRÁJK KÖVETELÉSEINK:
1. A fenntartó állítsa vissza az SZFE Szenátusának 2020. augusztus 1-jén fennálló jogköreit – különös tekintettel a munkáltató munkaszervezetének kialakítására és az Mt. 20. § (1) bek. szerinti munkáltatói jogkör gyakorlás rendjének meghatározására – valamint garantálja jogköreinek sérthetetlenségét határozatlan időre.

2. A fenntartó garantálja, hogy az oktatásban és a művészi alkotómunkában szereplő kérdéseket, továbbá az oktatásban és művészi alkotómunkában alkalmazott módszereket az SZFE Szenátusa (illetve az SZFE annak adott szakmai egysége, illetve az oktató) határozhassa meg.

3. A fenntartó garantálja, hogy belső szervezeti és működési rendjét az SZFE Szenátusa saját maga alakíthassa ki (pl. oktatási vagy alkotó egységek létrehozása – átalakítása, megszüntetése – és SZMSZ megalkotása).

4. A fenntartó garantálja, hogy az intézetvezetőket, osztályvezetőket az SZFE Szenátusa saját maga választhassa meg, illetve a rektor kinevezését megelőzően a pályázati kiírást meghatározhassa, valamint a beérkezett pályázatokat megismerhesse és jelöltet állíthasson, mindezt átlátható és demokratikus eljárásban, pályázatban előre meghatározott szempontok alapján.

5. A fenntartó garantálja, hogy a 2021-es költségvetési évre legalább olyan mértékű pénzbeli forrásokat biztosít az SZFE számára, mint amelyek a 2020-as költségvetési évben rendelkezésre álltak.

6. A fenntartó garantálja, hogy az SZFE Szenátusa önállóan állíthassa össze és nyújthassa be a fenntartónak az SZFE éves költségvetési tervét.

7. Tekintettel arra, hogy az SZFE dolgozóinak foglalkoztatási státusza 2020. szeptember 1-jével megváltozott (a dolgozók közalkalmazotti státusza megszűnt), a munkáltató a státusz megváltoztatásának időpontjától kezdődően biztosítson 10%-os bérfejlesztést a munkavállalók számára.

8. Tekintettel arra, hogy az SZFE állami fenntartású felsőoktatási intézményből nem állami fenntartású intézménnyé vált, az új fenntartó a szervezeti és működési szabályzatban garantálja, hogy az állami fenntartás idején hatályos munkarend a munkavállalók számára továbbiakban is megmaradjon."

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés