bezár
 

színház

2020. 10. 04.
Új kortárs darabokat mutat be a Magyar Nemzeti Balett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új kortárs darabokat mutat be a Magyar Nemzeti Balett Kovács András Péter karanténslágerére és az Animal Cannibals zenéjére készült a Magyar Nemzeti Balett legújabb kortárs programjának két táncműve, Vetési Adrienn Itthon maradok és Karina Szarkiszova Joyful! című koreográfiái október 11-től láthatók a budapesti Eiffel Műhelyházban.

Kovács András Péter humorista Maradok. Itthon. című számában reflektált a mindennapi élet rutinját felforgató változásokra, népszerűsítette a korlátozásokat, igyekezett elviselhetőbbé tenni a bezártság megélését. Vetési Adrienn legújabb munkájában egy fitneszedző, egy üzletember, egy sokgyerekes anyuka és egy tanár szemszögén keresztül vizsgálja, ki hogyan reagált az új körülményekre, és mennyiben volt áldás vagy átok a négy fal között töltött időszak.

Szkéné színház

Az Opera balettegyütteséből Voltolini Annamaria,  Dmitrij Zsukov, Pesel Anita Tiffany és Szegő András látható a premieren, rajtuk kívül Vera Szabanceva, Kovács Noel Ágoston, Rohonczi Viktória és Berardi Federico lép még színpadra. Az Itthon maradok előadását Kovács András Péter tematikus stand-up előadása követi Utazás a nappaliban címmel - közölte a dalszínház az MTI-vel.

A műsor második felében Karina Szarkiszova Joyful! című koreográfiája mutatkozik be. A Magyar Nemzeti Balett korábbi első karakter magántáncosa már a 2000-es évek közepétől, a Bécsi Staatsopernél eltöltött évek során jelentkezett önálló alkotásokkal és táncbetétekkel, ezt a munkáját a Magyar Állami Operaházban és a Magyar Nemzeti Balettnél is folytatta, alkotásai több újévi gálakoncerten, az Opera estélyein és a Nagy Iván Nemzetközi Balettgálán is láthatók voltak. Az Opera felkérésére, az intézmény Keresztény Évadának részeként eredetileg idén tavasszal bemutatásra szánt új munkája az észak-amerikai fekete közösség örömközpontú hitélményének zenei világát, a gospelt és a hip-hopot ötvözi a táncszínház formanyelvével.

Az Animal Cannibals tagjai által összeállított - a Magyar Állami Operaház felkérésére készített, új - zenei anyagból táplálkozó produkció, amelynek előadásában Komza Orsi, Jónás Gabriella és Tibes élőben is közreműködik, egy olyan bárba helyezi történetét, amelyben az ördög keveri a koktélokat, és a vendégek személyes döntésein múlik, hogy mihez kezdenek a felkínált italokban rejlő hittel, szeretettel, boldogsággal. Az előadást a premieren Szofia Ivanova-Szkoblikova, Krisztina Sztarosztina, Mikalaj Radzsus, Jurij Kekalo és Lagunov Ievgeny, valamint Magyar Lóránt, a Magyar Nemzeti Balettintézet növendéke táncolják.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Ubrankovics Júlia színésznővel filmes és színházi szerepeiről, amerikai tapasztalatairól
színház

Megszületett a félig született egésze Megszületett a félig született egésze
Fekete Ádám Haloktatás, márványprotézissel című vízigót kosárlabda darabja
színház

Érinthetetlenek Érinthetetlenek
Opera a karanténból: Stanisław Moniuszko Paria című műve a poznani Teatr Wielki előadásában

Más művészeti ágakról

art&design

A csönd hangjai A csönd hangjai
Kadosa Kiss József: A művészet rendje – Arte legis
gyerek

Nem félünk a kortárstól Nem félünk a kortárstól
Kapu - kortársakról tanároknak és szülőknek
Huseyin Tabak: Gipsy Queen
art&design

Nők a döntéseik fogságában? Nők a döntéseik fogságában?
Gáspár Annamária „Do you have a choice?” című kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés