bezár
 

irodalom

2020. 10. 10.
Praemium művészeti estek: beszélgetés Márton Lászlóval
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Praemium művészeti estek címmel beszélgetéssorozatot, író–olvasó találkozót, irodalmi és művészeti esteket szervez a Kis Présház irodalmi kávézó és szórakozóhely. Az eseményeken a kortárs kultúra jeles képviselőivel találkozhat a közönség.

Az elmúlt években Márton László újrafordította a Faustot, Walther von der Vogelweide teljes életművét és Gottfried von Strassburg Tristanját. A kiadványokat gazdag kommentárokkal látta el, kísérőtanulmányok segítenek elképzelni és megérteni a múlt e kiemelkedő alkotóinak irodalmi világát.

Idén március végén a Nibelung-énekkel bővült Márton László műfordítói életműve, amely újabb csemege nem csupán a régiség irodalmának kedvelői számára, de azoknak is, akiket a (nem) mindennapi filológia révén fölépíthető univerzumok érdekelnek.

Október 15-én, csütörtök este 7 órai kezdettel Tóth-Czifra Júlia, a Kalligram Kiadó szerkesztője beszélget Márton Lászlóval az új fordításkötetről (és a szerző más munkáiról is) a Kis Présház Praemium művészeti estek sorozatában.

Az eseményen ügyelnek a biztonságra. Kézfertőtlenítőt biztosítanak, betartják a másfél méteres távolságot, a Kis Présház belső terében pedig aki maszkot viselne, tegye bátran.

Az eseményhez a Facebookon itt lehet csatlakozni.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Két esemény margójára Két esemény margójára
A Margó Irodalmi Fesztivál zárónapjáról
irodalom

A művészeti autonómia létkérdése A művészeti autonómia létkérdése
A Késelés Villával irodalmi beszélgetéssorozat online estje
Paul Auster: Mr. Vertigo , 21. Század Kiadó, 2020
Chrétien de Troyes Lancelot című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

gyerek

Különleges gyerekhősök, avagy mi van a Disney és Pixar filmeken túl?
A gyerekeket szólítják meg a filmek a Cinemirán
art&design

Nők a döntéseik fogságában? Nők a döntéseik fogságában?
Gáspár Annamária „Do you have a choice?” című kiállításáról
Oláh Judit: Visszatérés Epipóba
színház

Megszületett a félig született egésze Megszületett a félig született egésze
Fekete Ádám Haloktatás, márványprotézissel című vízigót kosárlabda darabja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés