bezár
 

irodalom

2020. 10. 10.
Praemium művészeti estek: beszélgetés Márton Lászlóval
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Praemium művészeti estek címmel beszélgetéssorozatot, író–olvasó találkozót, irodalmi és művészeti esteket szervez a Kis Présház irodalmi kávézó és szórakozóhely. Az eseményeken a kortárs kultúra jeles képviselőivel találkozhat a közönség.

Az elmúlt években Márton László újrafordította a Faustot, Walther von der Vogelweide teljes életművét és Gottfried von Strassburg Tristanját. A kiadványokat gazdag kommentárokkal látta el, kísérőtanulmányok segítenek elképzelni és megérteni a múlt e kiemelkedő alkotóinak irodalmi világát.

Idén március végén a Nibelung-énekkel bővült Márton László műfordítói életműve, amely újabb csemege nem csupán a régiség irodalmának kedvelői számára, de azoknak is, akiket a (nem) mindennapi filológia révén fölépíthető univerzumok érdekelnek.

Október 15-én, csütörtök este 7 órai kezdettel Tóth-Czifra Júlia, a Kalligram Kiadó szerkesztője beszélget Márton Lászlóval az új fordításkötetről (és a szerző más munkáiról is) a Kis Présház Praemium művészeti estek sorozatában.

Az eseményen ügyelnek a biztonságra. Kézfertőtlenítőt biztosítanak, betartják a másfél méteres távolságot, a Kis Présház belső terében pedig aki maszkot viselne, tegye bátran.

Az eseményhez a Facebookon itt lehet csatlakozni.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés