bezár
 

színház

2020. 10. 12.
Kőszínházakat bemutató emlékpont megalkotására hirdet ötletpályázatot a Nemzeti Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kőszínházakat bemutató emlékpont megalkotására hirdet ötletpályázatot a Nemzeti Színház Ötletpályázatot hirdet a Nemzeti Színház a történelmi Magyarország területén egykor és ma létező kőszínházakat bemutató, interaktív emlék- és bemutatópont megalkotására. A nemzeti összetartozás évében, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából meghirdetett pályázatra beérkezett munkákat a színház vezetése bírálja el. A pályázati dokumentációkat benyújtók között a Nemzeti Színház 1 millió forintot oszt szét.

A teátrum, közleményében úgy fogalmaz, "a leendő emlék- és bemutatópont fel/meg kívánja idézni a nagy hagyományokkal rendelkező, a világon egyedülálló földrajzi sűrűségű, szépségű és kulturális erejű magyar színházi hálózatot."  A leendő emlék- és bemutatópont célja továbbá a dokumentálás is: interaktív funkciói és látványosságai segítségével kívánják bemutatni a színházi hálózat múltjának dokumentumait – fotókat, film-, videó- és hanganyagokat –, illetve jelenét. A dokumentáció, a színházakat bemutató interaktív, digitális háttér – adatbázis bővíthető kell, hogy legyen – hangsúlyozzák a pályázati kiírásban. Emellett az emlékpont látványos vizuális megjelenéssel kell, hogy bírjon fizikai valóságában, illetve a különböző digitális eszközökön megjeleníthető háttértartalmaiban egyaránt.

Szkéné színház

A felhívás szerint a Nemzeti Színház az épülete előtti szilárd burkolatú téren kívánja elhelyezni az emlék- és bemutatópontot. A felhívás ötletpályázat jellegéből adódóan nem végleges terveket várnak, hanem a kreativitásra hangsúlyt fektető, egyedi elképzeléseket.

A pályázatot kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani az otletpalyazat@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre október 31-ig. A pályázati kiírás részletei itt érhetők el.

Kép forrása: Nemzeti Színház Facebook

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Mi ez a mutyuli a színpadon? Mi ez a mutyuli a színpadon?
Gombrowicz Yvonne című darabja a Maladype Színházban
színház

Az életem semmi más, csak csoda Az életem semmi más, csak csoda
Opera otthonról – Moody: Push a La Monnaie előadásában
színház

Hommage à Róna Viktor Hommage à Róna Viktor
„Herceg a vasfüggöny mögött”
színház

Érinthetetlenek Érinthetetlenek
Opera a karanténból: Stanisław Moniuszko Paria című műve a poznani Teatr Wielki előadásában

Más művészeti ágakról

Márton László Nibelung-fordításának bemutatója a Kis Présházban
Huseyin Tabak: Gipsy Queen
irodalom

Margó a korona idején Margó a korona idején
Hangulatjelentés a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár második offline napjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés