bezár
 

zene

2020. 10. 14.
A Budapesti Fesztiválzenekar a BBC klasszikus zenei legjobbjai közt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapesti Fesztiválzenekar a BBC klasszikus zenei legjobbjai közt A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) – egyetlen magyar együttesként – bekerült a világ tíz legjobb szimfonikus zenekara közé a BBC klasszikus zenei magazinjának listáján. A BBC Music Magazine online kiadása, a Classical Music sorrendet nem határoz meg, ábécérendben tünteti fel az általa legjobbnak ítélt szimfonikus zenekarokat a világon.

 Az impozáns listán szereplő együttesek között a Budapesti Fesztiválzenekar mellett  szerepel továbbá a müncheni Bajor Rádiózenekar, a Berlini Filharmonikusok, a Hallé Orchestra, a lipcsei Gewandhaus Zenekara, a Londoni Szimfonikus Zenekar, a Los Angeles-i Filharmonikusok, a Santa Cecilia Nemzeti Akadémia Zenekara, a Royal Concertgebouw és a Bécsi Filharmonikusok.

 BBC klasszikus zenei magazinjának cikke kiemeli, hogy Fischer Iván dinamikus vezető, aki nem a megszokott szabályok szerint játszik, épp ezért olyan eredményes. Arra is kitérnek, hogy a zenekar tagjai kortárs és régi zenét, sőt, népzenét is játszanak, ami óriási szabadságot ad a muzsikusoknak – ezt az élményt forgatják vissza nagyzenekari játékukba is.

Kép forrása: Budapesti Fesztiválzenekar Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés