bezár
 

film

2020. 10. 23.
Összegyetemi felvonulást tartanak ma a szellemi szabadság jegyében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összegyetemi felvonulást tartanak ma a szellemi szabadság jegyében A Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárai és a mellettük szolidaritást vállaló hallgatók az ország különböző egyetemeiről, demonstratív felvonulást szerveznek a szellemi szabadság jegyében.
Várnak mindenkit, aki szeretné kifejezni aggodalmát a közelmúltban hazánkban veszélybe került egyetemes értékekért, amelyek közül csak egy az autonóm felsőoktatás.
A gyülekezés 16 órakor kezdődik a Műegyetem rakparton, majd 17:30-kor fáklyákat gyújtanak a Március 15-e téren, ezután pedig az Uránia felé indul tovább a menet, ahol az SZFE-s hallgatók által szervezett megemlékezés várja a demonstrálókat.
Ennek keretében a Független Zeneakadémisták Szimfonikus Zenekara játssza Beethoven Egmont Nyitányát, a 100 színésznő kórusa előadja Selmeczi György Weöres Sándor „A célról” című verséből írt kórusművét, Horváth Aladár és a FreeRoma Group a Titkos Egyetemet, valamint „Valami történjen! Legyen valami.” elnevezéssel az SZFE hallgatóinak archív összeállítása is látható lesz.
 
Felszólalnak:
 
a Budapesti Corvinus Egyetem,
a Budapest Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem,
a Debreceni Egyetem,
az Eötvös Loránd Tudományegyetem,
az Eszterházy Károly Egyetem,
a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem,
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem,
a Liszt Ferenc Zeneakadémia és
a Magyar Képzőművészeti Egyetem - a mai napon nyílt levélben az Innovációs- és Technológiai Minisztériumhoz forduló - hallgatói közösen,
Vilmos Noémi, az SZFE hallgatója,
Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviseletében,
valamint
Székely Tamás, a MASZSZ alelnöke.
 
A megmozdulás a pártpolitikától elhatárolódik, így a szervezők kérnek mindenkit, hogy magánemberként vegyen részt az eseményen. A tüntetést a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően tartják meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából
Huseyin Tabak: Gipsy Queen
Max Barbakow: Palm Springs
Gondolatok a Prometheus és az Alien: Covenant című Scott-filmekről

Más művészeti ágakról

irodalom

Élőnek tűnő, döglött rombuszhal Élőnek tűnő, döglött rombuszhal
Linda Boström Knausgard, Isten hozott Amerikában, Jaffa Kiadó, 2020.
irodalom

Csak mozgásként értelmezhető Csak mozgásként értelmezhető
Beszélgetés a nappaliban Tompa Andreával, 2. rész
Michelle Marly, Maria Callas, a díva regényéről
art&design

Urbánus sziklák lecsupaszítva Urbánus sziklák lecsupaszítva
Szabó Kristóf KristofLab kiállítása: Cserhalmi Luca megnyitó szövege


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés