bezár
 

színház

2020. 11. 06.
Streamel az Örkény Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Streamel az Örkény Színház Csütörtöktől a járvány elültéig csak streamelt formában láthatók az Örkény Színház előadásai - közölte a színház az MTI-vel.

Mint írják, a színház az évadot a járvány miatt félházzal nyitotta, azonban az új rendelkezések szerint csak harmadházzal játszhatnának, ezért úgy döntöttek, hogy előadásaikat a járvány elültéig csak streamelt formában láthatják a nézők.

Szkéné színház

A nézőtérre megváltott jegyeket visszaváltják. A nézők otthonából, bármely online eszközről elérhető streamelt előadásaik számát megnövelik, streamrepertoárukat folyamatosan bővítik.

További színházak is terveznek közvetítéseket, elindult a SzínházTV - olvasható a szervezők MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. A SzínházTV az Egy őrült naplója című produkcióval debütál november 12-én este, ezután pedig minden csütörtökön este 7 órakor láthatnak élő színházi közvetítéseket a nézők online.

A színházi előadások 24 órán keresztül lesznek elérhetőek, így az egész világon egy napon keresztül bárki bárhol megnézheti az előadást. Jelenleg az Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín és a Centrál Színház darabjaira válthatók jegyek a platformon, ám a jövőben várhatóan még több színház előadásaival bővül a kínálat.

A Jurányi Ház, az Orlai Produkciós Iroda, a Füge Produkció és a Katona József Színház közös produkciója, a Bodó Viktor rendezte Egy őrült naplója című előadás után november 19-én a Centrál Színház New York-i komédia, november 26-án pedig a Játékszín Hatan pizsamában című előadása látható. Megtekinthető lesz a Katona József Színház Jeanne d'Arc és a Játékszín A szőke ciklon című előadása, valamint az Orlai Produkciós Iroda Határátlépések, Second Life, avagy kétéletem és Hogy szeret a másik című darabja is.

A nézők a közvetítések előtt az aktuális előadáshoz kapcsolódóan pár perces bevezetőt láthatnak, a szünetben zajló beszélgetésből pedig kulisszatitkokat tudhatnak meg.

 

Fotó: Örkény Színház Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés