bezár
 

film

2020. 11. 10.
SZFE: Az egyetemfoglalásnak vége, de az ellenállás folytatódik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZFE: Az egyetemfoglalásnak vége, de az ellenállás folytatódik A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hétfő este megszavazták, hogy megszüntetik a hónapok óta tartó blokádot, de az ellenállást nem adják fel - értesült a Telex.

Értesüléseik szerint a hallgatók úgy érzik, a hétfőn hozott újabb koronavírus-rendeletek miatt elfogyott a mozgásterük, mivel a rendeletek okán a felsőoktatási intézmények online oktatásra állnak át, a kollégiumokat pedig ki kell üríteni, a gyülekezéseket pedig betiltották. A kollégiumból kedden elkezdenek kiköltözni.

Amióta Szarka Gábor lett a kancellár, egy sor lépést hoztak arra, hogy a hallgatókat visszalépésre kényszerítsék. Szarka legutóbb pedig az őszi félévet függesztette fel az egyetemen, majd kijelentette, február 1-jéig oktatási tevékenység nem folytatható az egyetemen, és a kollégium is bezár. A hallgatók még ekkor is ellenálltak, hétfőn tovább folytatódott a tanítás az egyetemen, Orbán Viktor bejelentése nyomán azonban új döntést hoztak.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói önkormányzata szerint bár a hatályba lépő járványügyi szigorítások őket is érintik, a “sajtóértesülésekkel szemben az ellenállás folytatásának lehetőségeiről bázisdemokratikus fórumuk keretei közt jelenleg is közösen gondolkodnak, mivel követeléseik továbbra sem teljesültek”.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés