bezár
 

film

2020. 11. 10.
SZFE: Az egyetemfoglalásnak vége, de az ellenállás folytatódik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZFE: Az egyetemfoglalásnak vége, de az ellenállás folytatódik A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hétfő este megszavazták, hogy megszüntetik a hónapok óta tartó blokádot, de az ellenállást nem adják fel - értesült a Telex.

Értesüléseik szerint a hallgatók úgy érzik, a hétfőn hozott újabb koronavírus-rendeletek miatt elfogyott a mozgásterük, mivel a rendeletek okán a felsőoktatási intézmények online oktatásra állnak át, a kollégiumokat pedig ki kell üríteni, a gyülekezéseket pedig betiltották. A kollégiumból kedden elkezdenek kiköltözni.

Amióta Szarka Gábor lett a kancellár, egy sor lépést hoztak arra, hogy a hallgatókat visszalépésre kényszerítsék. Szarka legutóbb pedig az őszi félévet függesztette fel az egyetemen, majd kijelentette, február 1-jéig oktatási tevékenység nem folytatható az egyetemen, és a kollégium is bezár. A hallgatók még ekkor is ellenálltak, hétfőn tovább folytatódott a tanítás az egyetemen, Orbán Viktor bejelentése nyomán azonban új döntést hoztak.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói önkormányzata szerint bár a hatályba lépő járványügyi szigorítások őket is érintik, a “sajtóértesülésekkel szemben az ellenállás folytatásának lehetőségeiről bázisdemokratikus fórumuk keretei közt jelenleg is közösen gondolkodnak, mivel követeléseik továbbra sem teljesültek”.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
Nathan Grossman I Am Greta című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Niki Caro: Mulan
Jacek Borcuch – Andrzej Dragan – Krzysztof Garbaczewski – Renata Gasiorowska – Pawel Lozinski, Jan P. Matuszynski –Tomek Popakul – Jerzy Skolimowski – Krzysztof Skonieczny – Malgorzata Szumowska – Mariusz Trelinski – Magnus von Horn – Anna Zamecka – Xawery Zulawski: Otthon

Más művészeti ágakról

irodalom

Valami bűzlik Erdélyben, hátha másoknak is tetszeni fog Valami bűzlik Erdélyben, hátha másoknak is tetszeni fog
André Ferenc – Horváth Benji (szerk.): Címtelen föld. Fiatal erdélyi metamodern líra, Erdélyi Hiradó Kiadó – FISZ, 2020
Bereményi Géza: Magyar Copperfield, Magvető, 2020
Erdős Virág: Hősöm, Magvető kiadó, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés