bezár
 

film

2020. 11. 11.
Idén hat jelölt versenyez az Európai Filmdíjakért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén hat jelölt versenyez az Európai Filmdíjakért Idén kivételesen öt helyett hat alkotás, színész és rendező versenyez a játékfilmes és dokumentumfilmes kategóriákban az Európai Filmdíjakért - jelentette be az Európai Filmakadémia.

A szervezet keddi közleménye szerint a legjobb európai film díjára idén a Még egy kört mindenkinek; a Berlin Alexanderplatz; a Corpus Christi; a Martin Eden; A festett madár és az Undine című filmeket jelölték.

A legjobb rendező kategóriában Agnieszka Holland (Sarlatán), Jan Komasa (Corpus Christi), Pietro Marcello (Martin Eden), Francois Ozon (Summer of 85), Maria Sodahl (Remény) és Thomas Vinterberg (Még egy kört mindenkinek) versenyezhet.

A legjobb férfi színészek között a Corpus Christi főszereplője, Bartosz Bielenia, a szintén több jelölést szerző Még egy kört mindenkinek sztárja, Mads Mikkelsen; Luca Marinelli (Martin Eden), a horvát Goran Bogdan (Father), valamint a saját maga által írt és rendezett Falling főszerepéért Viggo Mortensen szállhat versenybe az Európai Filmdíjért.

A legjobb színésznő kategóriában Paula Beer (Undine), Natasa Berezsnaja (Dau.Natasa), Andrea Braein Hovig (Remény), Ane Dahl Torp (Charter), Nina Hoss (My Little Sister) és Marta Nieto (Anya) közül választják ki az idei díjazottat.

A legjobb európai dokumentumfilmek versenyében az Otthonom, a luxemburgi Collectiv, az egyetlen sertés életét végig követő, szövegnélküli Gunda, a Little Girl, a Saudi Runaway és a szíriai igaztörténetet feldolgozó Az underground kórház szerepel 2020-ban. A jelöltek közül az Európai Filmakadémia csaknem 4000 tagja választja szavazással a győzteseket.

A kategóriák győzteseit december 8. és 12. között virtuális díjátadókon jelentik be - derül ki az Európai Filmakadémia közleményéből.

 

Fotó: michelejosia.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém
Martin Scorsese: Megfojtott virágok

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés