bezár
 

film

2020. 11. 12.
Bezártak a Budapest Film mozijai, de a Távmozi nyitva
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bezártak a Budapest Film mozijai, de a Távmozi nyitva Az országos veszélyhelyzet szigorított intézkedéseinek megfelelően 2020. november 11. szerdától minimum 30 napra bezártak a Budapest Film Zrt. mozijai, az online Távmozi azonban továbbra is fesztiválokkal és napi több előadással várja a nézőket – tájékoztatta a prae.hu portált a mozihálózat.

Az interneten korábban elővételben vásárolt jegyek árát a vírusügyi szigorítások után a Budapest Film Zrt. automatikusan visszautalja. A Puskin moziban személyesen vásárolt jegyeket november 11-től november 15-ig, 12 és 18 óra között lehet visszaváltani a mozi pénztárában.

Az intézkedéseknek megfelelően a Távmoziban folytatódik a 18. Olasz Filmfesztivál számos Magyarországon korábban nem látott alkotással, amelyek offline vetítése a bezárás miatt elmarad a Puskinban.

November 18-án, az European Cinema Night keretében a Berlin Alexanderplatz új változatát vetítik a Távmoziban, a film után pedig ZOOM-beszélgetéssel is készülnek a szervezők. December 11. és 13. között pedig a Goethe Intézet közreműködésével Rainer Werner Fassbinder eredeti Berlin Alexanderplatz-adaptációja tekinthető meg, eredeti nyelven, angol felirattal.

Az ínyencekre való tekintettel november 17-én a Fórum Kino sorozatban A Fal című filmet vetítik, december 15-én pedig az Osztrák Kulturális Fórum jóvoltából egy igazi karácsonyi filmet, a Ló az erkélyen című gyerekmozit – mindkettőt ingyenesen, szintén a Távmoziban.

November 24-én a Távmoziban kezdődik a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál igazi sztárparádéval, a vetítésekre már november 12-től válthatók jegyek. November 21-én egy díjnyertes animációs válogatással a november 25-től 29-ig tartó Anilogue fesztiválra „melegíthetnek” az érdeklődők.

Mindezek mellett decemberben indul útjára a Finn Filmklub sorozat, a Távmozi műsorrendi előadásain pedig dokumentumfilmekkel és olyan sikerfilmekkel találkozhatnak nézők, mint például a Valan, a Monos, vagy a Bolti tolvajok.

A Távmozi bővebb információkkal itt érhető el.

Kép: Puskin Art Mozi ,Facebook

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés