bezár
 

irodalom

2020. 12. 03.
Szigeti Csaba új könyvet írt
MMA Kiadó, 2020
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Szigeti Csaba új könyvet írt A neves irodalomtörténész Van, hiszen lehet címmel a lehetséges régi magyar költészetet vázolja a modern történelmi regényekben.

Szigeti Csaba: Van, hiszen lehetSzigeti Csaba jelen könyvében a történelmi regényekben fellelhető „lehetséges magyar költészetet” vizsgálja. A történelmi regényekben rendre feltűnő énekfoszlányokat, hosszabb versrészleteket, szerzőket és előadókat gyűjti egybe és rendszerezi. Bár ezek a költemények gyakran nem felelnek meg a történelmi és irodalomtörténeti hűség kívánalmainak, a szerző azt vallja, hogy van logika abban, ahogyan ezek a „verses helyek” megjelennek a regényekben. A gyűjtőmunkája során Szigeti Csaba egy hatalmas szövegkorpuszt hozott létre, melyet górcső alá véve érvényes állításokat tesz a történelmi regényekben megjelenő „lehetséges magyar költészet” sajátosságairól.

A könyv a kiadó oldalán ide kattintva érhető el.

Terjedelem: 640 oldal

Ár: 4600 Ft

ISBN 9786156192189

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés