bezár
 

art&design

2020. 12. 09.
Angol nyelvű kiadvány a magyar fotográfia nemzetközi megismertetéséért
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Review of Hungarian Photography címmel jelent meg angol nyelvű kiadvány a magyar fotográfia nemzetközi ismertségének növeléséért.

A Review of Hungarian Photography célja, hogy szélesebb körben, a nemzetközi közönség számára is ismertté tegye a Magyarországon dolgozó fotográfusok és fotós szakírók munkáit- olvasható a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Fotóművészet magazint kiadó Kortárs Művészeti Alapítvány évente megjelenő, angol nyelvű folyóiratának a cikkei, interjúi és tanulmányai a magyar fotográfia sokszínűségét és sokrétűségét tükrözik.

A Capa Központ szerkesztő csapatának - Csizek Gabriellának, Gáspár Balázsnak, Gellér Juditnak és Mucsi Emesének -, valamint a Fotóművészet főszerkesztőjének, Surányi Mihálynak a válogatásában megjelenő folyóirat első számát a Fotóművészet magazinban 2017-ben és 2018-ban megjelent írásokból állították össze. 

A közleményben Gellér Judit szerkesztőt idézik, aki elmondta: a cikkek, interjúk és tanulmányok kiválasztásakor az volt a céljuk, hogy a magyar fotográfia sokszínűsége és sokrétűsége szélesebb körben is megismerhetővé váljon. Fontos szempont volt, hogy a nemzetközi színtéren már ismertebb alkotókról újonnan felfedett tények és történetek jelenjenek meg, mint például André Kertész naplórészletei, a Pécsi Műhely vagy a Munka-Kör fotócsoportjának tevékenysége.

Mint kiemelte, kortárs alkotók -többek között Benkő Péter, Korniss Imre, Kudász Gábor Arion, Ősz Gábor, Szabó Dezső, Telek Balázs - és a feltörekvő fiatal művészek munkáinak bemutatása, műgyűjtőkkel vagy épp a Fortepan online fotógyűjtemény alapítójával készített interjúk; kiállításkritikák és beszámolók az egyetemi diplomavédésekről egyaránt szerepelnek a válogatott cikkek között. 

„Bízunk abban, hogy ezekben a tanulmányokban megmutatkozik a magyar fotográfia kiváló múltja és izgalmas jelene. Az olvasók pedig nem csupán hasznos tudás birtokába kerülhetnek, hanem érdekes és egyben élvezetes olvasmányokhoz is jutnak.” mondta Gellér Judit.

A kiadvány online ide kattintva érhető el.

Címlap

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A művészet is behálózva? A művészet is behálózva?
A BarabásiLab „Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve” című kiállításáról a Ludwig Múzeumban
art&design

Letnji bioskop Letnji bioskop
A magyar performansz története 1966–2018 (9): Szerbiai magyar performansz: Nyári Mozi (1988-89)
art&design

Vágyálmok és pogány életörömök Vágyálmok és pogány életörömök
Nimfa-mánia. Szinyei Merse Pál mitologikus festményei

Más művészeti ágakról

irodalom

Bolyongás a szemétösvényeken Bolyongás a szemétösvényeken
Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk, Jelenkor, 2020.
színház

Megcsinálják akkor is, ha csak maguknak játszanak Megcsinálják akkor is, ha csak maguknak játszanak
Beszélgetés Pászt Patríciával a lengyel és a magyar színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés