bezár
 

irodalom

2020. 12. 26.
RGB Kreatív Award Blue díj az irodalomnépszerűsítő sorozatnak
Újabb reklámdíjat nyert a Petőfi Irodalmi Ügynökség kiadványsorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
RGB Kreatív Award Blue díj az irodalomnépszerűsítő sorozatnak A magyar irodalom külföldi kommunikációjáért felelős Petőfi Irodalmi Ügynökség (PIÜ) Irodalmi Export-Import Igazgatósága tavasszal jelentkezett kiadványsorozatának első négy részével, a 2019-es év széppróza-válogatásával, valamint a magyar gyerekirodalom legjobb illusztrátorait és íróit bemutató köteteivel és a gyerekkönyvkiadók ajánlásait tartalmazó katalógussal. Ezúttal az RGB Kreatív Design Award versenyén nyert el Blue díjat a print design kategóriában – értesítette az ügynökség a prae.hu művészeti portált.

A széria első négy része Ezüst díjat szerzett a Kreatív Hipnózis reklámversenyén Fotó/illusztráció kategóriában. A 2020 januárjában induló PIÜ mindjárt az első projektjével vívta ki az elismerést Magyarország egyik legrégebbi és legrangosabb kreatív reklámversenyén. A Hipnózison szerzett elismerés után a kiadványsorozat sikerszériája folytatódott.

A 2020-ban második alkalommal meghirdetett verseny célja, hogy megtalálja és díjazza Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait. Az RGB Kreatív Design ráirányítja a figyelmet a vizuális minőség erejére és fontosságára a márkacélokat szolgáló designmegoldások körében, mint az arculatok, logók, borítók, layoutok, márkakitelepülések, vagy akár service design megoldások.

Ez a két díj fontos visszajelzés az ügynökség számára. A PIÜ olyan területen ért el sikert, ahol az irodalom, mint téma csak egészen kivételes esetekben bukkan fel. A magyar irodalmat, mint terméket szállítjuk külföldre, a lehető legizgalmasabb módokon tálalva. A Hipnózison és az RGB Kreatív Design Awardon szerzett díjak igazolja, hogy a koncepcionálisan átgondolt irodalommarketing előtt fényes jövő áll, amit a hazai és külföldi, a nemzetközi mezőnyt és színvonalat jól ismerő kreatívigazgatókból és szakújságírókból álló zsűri alá is támasztott.

További információk a versenyekről, díjazottakról és a kiadványokról

Kreatív Hipnózis

RGB Kreatív Design Award

Az RGB díjazottak teljes listája

A díjnyertes kiadványok letöltése

A díjnyertes kiadványok online lapozása

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés