bezár
 

zene

2021. 01. 14.
Kedvezményes jelentkezés a Crescendo Nyári Akadémiára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kedvezményes jelentkezés a Crescendo Nyári Akadémiára Elindult a kedvezményes jelentkezés a 2021-es Crescendo Nyári Akadémia és Fesztiválra. A nemzetközi komolyzenei rendezvényre 17. alkalommal kerül sor, mégpedig július 21-től augusztus 2-ig Tokajban.

A korábbi években megszokott operajelenetek-, szólóhangszeres, kamarazenei, zenekari, barokk-, ifjúsági, kórus-, jazz- és improvizációs kurzuson kívül idén egy új hangszer, a szaxofon is helyet kap, sőt újra lesz gitárkurzus is. A barokk kurzust idén is Kalló Zsolt hegedűművész vezeti. A Crescendo Szimfonikus Zenekara Johannes Brahms II. szimfóniáját fogja megszólaltatni az amerikai Delta David Gier vezényletével.

A kurzus művészprofesszorai Európa és Amerika rangos zenekarainak tagjai, zeneakadémiáinak tanárai. Ismét fog kurzust tartani Steven Gross (USA) kürt-, Markus Lenzing (GER) harsona- Mateus Dela Fonte (BRA) gitárművész. Új tanárokkal bővül a fafúvós tanszak: Először jön Petr Kubík (CZE) klarinét-, Ondrej Sindelar (CZE) fagott-, valamint Julien-David Petit (FRA) szaxofonművész. Többek között olyan neves magyar művészekhez jelentkezhetnek a hallgatók, mint Dallos Erika, Kalló Zsolt, Kemenes András, Meláth Andrea és Szabóki Tünde.

A korai kedvezményes jelentkezés határideje 2021. február 28-a, míg a végső jelentkezési határidő 2020. május 31. Bővebb információ a határidőkről, a kurzusdíjakról és a tanári karról itt érhető el. 

Négyzetes kép a leadben: crescendohungary.org

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

135 éve született Wilhelm Furtwängler
Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara/3
Énekesek, akik legendássá tették a rock’n’rollt

Más művészeti ágakról

irodalom

Hol van az út Esterházy Péterhez? Hol van az út Esterházy Péterhez?
Péczely Dórával és L. Varga Péterrel beszélgettünk
Zsolnai György: Spoiler. Esszék a minőségi sorozatok világáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés