bezár
 

art&design

2021. 02. 04.
Új partnerekkel bővül a MOME
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új partnerekkel bővül a MOME Tudástranszfer alapú partnerségekkel bővíti szakmai kapcsolatait a 2020 óta alapítványi formában működő Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A program kiemelt fókuszterületei közé tartozik az iparági trendkövetés és a pályakezdők támogatása, mindehhez elsőként a BE LIGHT!, a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA), valamint a Market Építő Zrt. csatlakoztak – közölte az MTI.

Az együttműködéseknek köszönhetően a diákok projektalapú témákon dolgozhatnak piaci szakemberek közreműködésével.

Az alapítvány által életre hívott Stefan Lengyel kiválósági ösztöndíjprogram a hallgatók teljesítményalapú támogatása mellett a diákok naprakész iparági, gyakorlati kompetenciáinak bővítésére és szakmai integrációjára is nagy hangsúlyt fektet. A tavaszi szemeszterben a felkért partnerek egy-egy aktuális pályázati témával kapcsolódnak be a MOME kurzushetébe és egy azokat elmélyítő KFI képzés támogatásával a MOME oktatási programjába.

A HFDA a körforgásos gazdálkodás lehetőségeinek körbejárására ösztönöz a divat- és textiliparban a következő félévben; a legjobb koncepciót kidolgozó csapat tagjai díjazásként bekerülnek az ügynökség Young Talents programjába.

A BE LIGHT! pályázata a lighting design határait feszegeti különböző tervezési körülmények között Püspök Balázs, a MOME új akadémiai igazgatójának koordinációjával, a Market Zrt. pedig a kurzushéten az építőipar jelenleg egyik legvitatottabb kérdését, az előregyártott betonelemek felhasználási lehetőségeit vizsgálja a MOME diákjaival.

Négyzetes kép a leadben: designwithoutborders.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Bevásárolunk kortárs művekkel
Erősödött a kortárs művek iránti érdeklődés és az online árverésekkel egy olyan réteg is megjelent a vásárlók között, amely korábban nem vett részt az élő aukciókon.
art&design

Elegáns megoldások Elegáns megoldások
Interjú Bornemisza Eszterrel karriertörténetéről, szakmai önfejlesztésről és a kortárs textilművészet hazai és nemzetközi megítéléséről
art&design

A faun labirintusa A faun labirintusa
Horváth Gideon „Faun realness” című kiállításáról
art&design

Mi a válaszunk? Mi a válaszunk?
A Deák17 Galéria „Reflex” című kiállításáról

Más művészeti ágakról

irodalom

A vadásznak könnyű, már halott A vadásznak könnyű, már halott
Szabó Imola Julianna: Holtak aranya, holdak ezüstje – Cser Kiadó, 2020.
zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés