bezár
 

film

2021. 02. 17.
Tíz új európai produkciót jelentett be a Disney Plus
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz új európai produkciót jelentett be a Disney Plus Tíz új, Európában készülő produkciót jelentett be a Disney Plus streamingszolgáltató - számolt be róla a deadline.com hollywoodi hírportál kedden.

A Disney decemberben már közölte, hogy a Disney Plus streamingszolgáltatásának 50 nemzetközi projektje kapott zöld utat 2024-ig. Már 95 millió előfizetőjük van 58 szolgáltatási területen. A Disney 16 milliárd dollárt (4703 milliárd forintot) akar új tartalmak előállítására költeni a következő három évben.

A hétfői bejelentés az első francia, olasz, német és holland produkciókról szólt. Az európai produkciók között vannak drámák, vígjátékok és dokumentumfilmek is. A Disney Plus elsősorban családbarát tartalmakat rendel. A hozzá kapcsolódó nemzetközi brand, a Star pedig inkább a felnőtteknek szóló tartalmakat szállítja. A Star szolgáltatása február 23-án indul világszerte a Disney Plus keretében. A tíz bejelentett produkcióból nyolc szerepel majd a Star kínálatában.

A készülő sorozatok között láthatják majd a nézők a holland Feyenoord futballklubot bemutató dokumentumfilm-sorozatot. Franciaországban készül a Parallels című hatrészes fantasy-kalandsorozat, amelyben négy kamasz élete fenekestül felfordul, miután párhuzamos dimenziókba röpíti őket egy rejtélyes esemény. A négyrészes Oussekine valós eseményt dolgoz fel: egy fiatal diák, Malik Oussekine 1986-ban bekövetkezett tragikus halálát, amely nagy hullámokat vert a francia társadalomban is. A Weekend Family című nyolcrészes vígjátéksorozat egy mozaikcsalád életének krónikája, amelynek tagjai hévégente találkoznak, a menetrendet azonban felborítja, mikor az apának új partnere lesz. A Soprano: Sing or Die című dokumentumfilm pedig hat részben a francia rapper, dalszerző, Soprano felkészülését mutatja be a 2022-es turnéra.

Olaszországban a The Good Mothers című hatrészes dráma készül, amely megtörtént események alapján a calabriai maffia ellen küzdő nőkről szól. A The Ignorant Angels című nyolcrészes romantikus drámasorozat Ferzan Özpetek Tudatlan tündérek című filmjét folytatja. A Boris harmadik évada pedig a kis költségvetésű orvosi drámasorozatok kulisszái mögé vezet.

Németországban készül a Sam - A Saxon című nyolcrészes sorozat Samuel Meffire, az első afrikai származású kelet-német rendőr sztorijáról. És a németek gyártják a Star programja számára a Sultan City című fekete komédiát is egy német-török család matriarchájáról, aki hitelen az alvilág főnökévé válik és rájön, hogy neki és lányának is jó érzéke van az üzlethez.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés