bezár
 

zene

2021. 02. 19.
Meghalt Mark Anthony Morales
A nyolcvanas évek híres hip-hop triója, a The Fat Boys egyik tagja volt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghalt Mark Anthony Morales Ötvenkét éves korában meghalt Mark Anthony Morales, művésznevén Prince Markie Dee amerikai rapper, dalszerző és rádiós személyiség, az 1980-as évek meghatározó hip-hop triója, a The Fat Boys egyik tagja.

Menedzsere, Louie "Uncle Louie" Gregory szerint a Puerto Ricó-i származású rapper csütörtökön, egy nappal 53. születésnapja előtt hunyt el - olvasható a Variety-n.

A trióban Morales mellett Damon "Kool Rock-Ski" Wimbley és Darren "Buff Love" Robinson szerepelt, a The Fat Boys kezdetben Disco 3 néven működött. A brooklyni trió előszeretettel használt beatboxot a számaiban és egyike volt az első rapbandáknak, amelyek stúdióalbumot adtak ki. A humoros és önkritikus szövegeivel hódító trió hét stúdióalbumot jelentetett meg, amelyek közül négy aranylemez lett. Morales rapperként, dalszerzőként és producerként is közreműködött a bandában, később pedig sikeres szólókarrierbe kezdett.

A banda több nagyjátékfilmben is szerepelt a nyolcvanas években, például az Ápolandó ápolók és a Krush Groove című vígjátékokban, erősítve a hip-hop népszerűségét az Egyesült Államokban.

Miután a The Fat Boys feloszlott a kilencvenes évek elején, Morales mások mellett Mary J. Blige-dzsal, Mariah Carey-vel, Jennifer Lopezzel, Craig Mackkel és Marc Anthony-val dolgozott együtt. 2008-tól rádiós DJ volt Miamiban.

A The Fat Boys a The Beach Boys-zal közös Wipeout című dalának videoklipje: 

A képen a The Fat Boys tagjai Suzanne Vegával láthatóak a New York Music Awardson. Forrás: Suzanne Vega Facebook-oldala
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés