bezár
 

zene

2021. 02. 19.
Meghalt Mark Anthony Morales
A nyolcvanas évek híres hip-hop triója, a The Fat Boys egyik tagja volt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghalt Mark Anthony Morales Ötvenkét éves korában meghalt Mark Anthony Morales, művésznevén Prince Markie Dee amerikai rapper, dalszerző és rádiós személyiség, az 1980-as évek meghatározó hip-hop triója, a The Fat Boys egyik tagja.

Menedzsere, Louie "Uncle Louie" Gregory szerint a Puerto Ricó-i származású rapper csütörtökön, egy nappal 53. születésnapja előtt hunyt el - olvasható a Variety-n.

A trióban Morales mellett Damon "Kool Rock-Ski" Wimbley és Darren "Buff Love" Robinson szerepelt, a The Fat Boys kezdetben Disco 3 néven működött. A brooklyni trió előszeretettel használt beatboxot a számaiban és egyike volt az első rapbandáknak, amelyek stúdióalbumot adtak ki. A humoros és önkritikus szövegeivel hódító trió hét stúdióalbumot jelentetett meg, amelyek közül négy aranylemez lett. Morales rapperként, dalszerzőként és producerként is közreműködött a bandában, később pedig sikeres szólókarrierbe kezdett.

A banda több nagyjátékfilmben is szerepelt a nyolcvanas években, például az Ápolandó ápolók és a Krush Groove című vígjátékokban, erősítve a hip-hop népszerűségét az Egyesült Államokban.

Miután a The Fat Boys feloszlott a kilencvenes évek elején, Morales mások mellett Mary J. Blige-dzsal, Mariah Carey-vel, Jennifer Lopezzel, Craig Mackkel és Marc Anthony-val dolgozott együtt. 2008-tól rádiós DJ volt Miamiban.

A The Fat Boys a The Beach Boys-zal közös Wipeout című dalának videoklipje: 

A képen a The Fat Boys tagjai Suzanne Vegával láthatóak a New York Music Awardson. Forrás: Suzanne Vega Facebook-oldala
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 2021. február 21-i előadások
King Weed: Let There Be Weed (2021)
Interjú Nánási Henrikkel a főzeneigazgatói székig vezető útról, a karmester szerepéről, pályája kettősségeiről

Más művészeti ágakról

art&design

Gyíkok* Gyíkok*
A magyar performansz története 1966–2018 (10): Szerbiai magyar performansz: Aiowa csoport (1988-92)
irodalom

Bolyongás a szemétösvényeken Bolyongás a szemétösvényeken
Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk, Jelenkor, 2020.
Katrine W. Kjær: Egy lány hosszú futása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés