bezár
 

art&design

2021. 03. 29.
A természet ellentámadása
Jun Gildzsung kiállítása a koreai kulturális központ virtuális galériájában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A természet ellentámadása Jun Gildzsung dél-koreai fotográfus környezeti problémákkal foglalkozó munkáit mutatja be idén elsőként a budapesti Koreai Kulturális Központ pandémiás kiállítás-sorozata; A természet ellentámadása című online tárlat a Budapest Fotófesztivál programjaként április 30-ig tekinthető meg az intézmény virtuális galériájában.

A Koreai Kulturális Központ tavaly ősszel indított online kiállításfolyama a koronavírus-világjárvány társadalmi, gazdasági, pszichológiai hatásainak vizsgálatára vállalkozik; olyan, a koronavírussal felerősödő aktuális és egyetemes problémákat tematizál, mint az izoláció, kizsákmányolás, társadalmi egyenlőtlenség és klímaváltozás - közölte az MTI-vel a Koreai Kulturális Központ.

Jun Gildzsung A természet ellentámadása című tárlata a környezetszennyezés és a klímaváltozás problémáira hívja fel a figyelmet. A művész internetről összegyűjtött sajtófotókat értelmez át nagyítással, újrafotózással és műanyag pellettel, azaz újrahasznosítható, préselt műanyag szemcsékkel, hogy ezekkel a munkáival is üzenjen a világ vezetőinek.

A műanyag a modern civilizáció alapanyaga, másrészt azonban a talaj és az óceánok fő szennyező forrása, Jun Gildzsung ezért paradox módon használja ikonikus környezeti katasztrófákat felsorakoztató képein. Az ausztrál és amerikai erdőtüzeket, az olvadó sarki jeget és más tragikus környezeti eseményeket rögzítő kiállítás záró képein politikai döntéshozók műanyag darabkákkal kirakott portréi is láthatók, mások mellett Emmanuel Macron, Mun Dzsein, Narendra Modi, Angela Merkel és Orbán Viktor képmásai is. A műanyag szemcsékkel kirakott arcok a politikusok felelősségét hangsúlyozzák a környezetvédelem terén - áll a közleményben.

"Annak ellenére, hogy számos vírus - mint például a SARS, az ebola vagy a MERS - ellen küzdöttünk már, nem szabadultunk meg emberközpontú gondolkodásmódunktól. Most, amikor a Covid-19 keretezi át a világunkat, az embereket hirtelen elönti a globális környezeti változásoktól való félelem. A jelenlegi helyzet orvoslására irányuló, sürgős, globális erőfeszítések közepette olyan vezetőkről is gyűjtöttem és alakítottam át fényképeket, akik az aktuális kérdéseket tekintve meghatározó döntéshozók, remélve, hogy radikális változás következik be az éghajlatváltozással és a környezetszennyezéssel kapcsolatos gondolkodásmódjukban" - írja Jun Gildzsung a https://kcconline-exhibition.com/kiallitasok/aktualis/a-termeszet-ellentamadasa linken megtekinthető kiállítás bevezetőjében.

A Koreai Kulturális Központ sorozata májustól további három dokumentarista koreai fotográfussal folytatódik. Dzsáng Jonggün, a kétszeres Sony World Photography Awards díjas Lí Deszang, valamint Pák Hjangki munkái szintén az intézmény online kiállítóterében lesznek láthatók.

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Archivált otthonaink Archivált otthonaink
„Mikhail Bushkov & Olga Bushkova «ZRH»” című kiállításukról
art&design

Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan
aqb, ProjectSpace – Mátrai Erik: „Ellipszisek”
art&design

Vigyázat! Törékeny! // Fragile! Handle with care! Vigyázat! Törékeny! // Fragile! Handle with care!
A Skurc Group „Töredekékek” című kiállításáról a MAMŰ Galériában
art&design

Ugrás a jövőbe! Ugrás a jövőbe!
Kreatív pályázatot hirdet fiataloknak a MOME


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés