bezár
 

art&design

2021. 03. 30.
Kucsora Márta festőművész önálló kiállítása New York-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kucsora Márta festőművész önálló kiállítása New York-ban Önálló kiállításon mutatja be absztrakt képeit Kucsora Márta festőművész a New York-i Postmasters Galleryben, Manhattan világhírű művésznegyedében.    

A Super Natural című válogatásban tíz monumentális alkotást láthatnak a Egyesült Államokban az érdeklődők május 1-jéig - olvasható Kálmán Makláry Fine Arts galéria tájékoztatóban.

Mint írják, Kucsora Márta művészetét az amerikai galéria a legnagyobb absztrakt festőkkel - Jackson Pollockkal, Helen Frankenthalerrel és  Gerhard Richterrel - rokonítja. Kiemelik festészetének kísérletező természetét, különleges anyaghasználatát, úgynevezett folyatásos technikáját és nagyméretű műveinek erőteljes energiáit.

Kucsora Márta műveinek esszenciája a természet és az absztrakció. A festőművész természetabsztrakcióknak tartja festményeit, de nem közvetlenül ábrázolja a természetet, hanem felidézi a benne zajló átalakulásokat, például a tenger mozgását vagy az őszi táj hangulatát - írja a galéria.

Kucsora Márta festékeket és adalékanyagokat kever össze, amelyek reakcióba lépnek egymással, majd a padlóra fektetett nagyméretű vászonra egymás után felhordja a festékrétegeket, végül utolsó gesztusként helyenként vízzel visszamossa a felső réteget. Ebben az alkotói folyamatban fontos szerephez jut a véletlen és a gesztus, ezért módszerét - ő maga - folyamatfestészetnek tartja.  

A festőművész  munkái mögött évekig tartó, folyamatos műtermi kísérletezés áll, az inspiráció nemegyszer maga a munkafolyamat - olvasható a tájékoztatóban.

Kucsora Márta művei az elmúlt években bemutatkoztak a legjelentősebb nemzetközi művészeti vásárokon - egyebek mellett Londonban, a Masterpiece vásáron, a brüsszeli BRAFA-n, a franciaországi Art Paris-n is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Geometrizált humanizmus Geometrizált humanizmus
Interjú Ábel Tamás üvegművésszel sikerről, külföldi kapcsolatépítésről, magyarországi megélhetésről, valamint művészeti ága helyzetéről
art&design

Hiányok viselete Hiányok viselete
Az Only Skin Deep kiállításról és a FERi feminista projektgaléria hiánypótló szerepéről
art&design

A faun labirintusa A faun labirintusa
Horváth Gideon „Faun realness” című kiállításáról
art&design

A művészet is behálózva? A művészet is behálózva?
A BarabásiLab „Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve” című kiállításáról a Ludwig Múzeumban

Más művészeti ágakról

építészet

A fényűzés rabjai A fényűzés rabjai
Visszatekintés a Cristóbal Balenciaga Museoa történetére az épület megnyitásának 10. évfordulója alkalmából
gyerek

Gyerekdalok a csúcson!
Hiánypótló gyerekdalok, kortárs vers és zene kicsiknek és nagyoknak az IGYIC szervezésében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés