bezár
 

zene

2021. 04. 10.
MÁV Szimfonikus Zenekar: Piazzolla 100
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
MÁV Szimfonikus Zenekar: Piazzolla 100 100 éve született Astor Piazzolla argentin zeneszerző, akire nagy hatással volt a tangó zene és a jazz is. A jeles évforduló tiszteletére április 10-én a zeneszerző műveiből álló emlékkoncertet add a MÁV Szimfonikus Zenekar, amit a Budapest Jazz Club online felületein követhetünk figyelemmel – írja a magyarnemzet.hu.

Az emlékkoncerten a 20. század több legendás tangószerzőjének (Carlos Gardel, De Franchi, Alfredo Gobbi, José de caro, Ángel Villoldo) művét is előadják. Közreműködik Szeghalmi Endre és Serbán Andrea, a Tango Libre Tánciskola vezetői – többszörös Európa Bajnoki döntősök, 2018-ban megnyerték a UK Tango Championshipet, 2019-ben pedig a European Tango Contest versenyt –, valamint Csíkos Zsuzsanna (hegedű), Gál-Kerényi Dorottya (hegedű), Pintér Dávid (hegedű), Kiss Alexandra Enikő (brácsa), Rózsa Richárd (cselló), Piukovics Gábor (bőgő), Székely Edit (fuvola, műsorvezető), Kőrösy Miklós (oboa) és Pintérné Váray Rita (zongora).

A koncert díjtalanul meghallgatható április 10-én 20:00-tól a Budapest Jazz Club Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

Négyzetes kép a leadben: billboard.com, fotó: Frans Schellekens, Redferns

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A zenei paródia esztétikai problémái a 18. századi vokális zenében
Születésének századik évfordulójára
zene

A Filharmónia Magyarország közel 20 online koncertet kínál márciusban
Kínálatukban a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfónikus Zenekar is szerepel
A 2021. február 18-i előadások

Más művészeti ágakról

irodalom

Így történhetett Így történhetett
A Prae folyóirat Ragály-számából
irodalom

Molnár T. Eszter: Függőkert Molnár T. Eszter: Függőkert
A Prae folyóirat Ragály-számából
Darius Marder: Sound of Metal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés