bezár
 

art&design

2021. 04. 10.
Dorogi János kiállítása a Műcsarnokban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dorogi János kiállítása a Műcsarnokban Dorogi János egyedi technikával készített tájképszobrait mutatja be a Műcsarnok Ars Naturae címmel  szombattól virtuális sétán.

Dorogi János kiállításán szereplő munkák gipszből, bronzból és viaszból készültek - olvasható a Műcsarnok MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

A legfrissebb munka egy különleges eljárással előállított triptychon, egy patinázott gipsz relief. A kiállított sorozatok minden egyes eleme az Ars Naturae címet viseli. A szobrok esetében fontos szerepet kapnak a véletlenszerűen létrejövő részletek, amelyek nem hibák, hanem a természet inspirálta kompozíció elemei - olvasható a tájékoztatóban. A gipszmunkákon a vonalak hozzák létre a tájképre utaló látványt, a bronz szobrokon maguk a formák jelenítik meg az organikus, növényi alakzatokat. A gipsz szobrokon belül külön csoportot képeznek a nagyobb méretű körplasztikák, gömbök, kúpok, féltojások, amelyek mintázatukkal és formájukkal a galaktikus teremtésre utalnak.

A kiállítás szombattól virtuális sétán járható be ezen az oldalon.

Dorogi János 2004-ben végzett a Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán. 2003 óta állít ki egyéni és csoportos kiállításokon. Rendszeres résztvevője a hazai és nemzetközi művésztelepeknek, szimpóziumoknak. Köztéri munkái megtalálhatók Móron, Nagykállón, Nyíregyházán és Tajvanon.

A négyzetes kép forrása a Műcsarnok Ars Naturae kiállításának Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés