bezár
 

art&design

2021. 04. 13.
Rajz- és alkotópályázatot hirdet a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rajz- és alkotópályázatot hirdet a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye Kárpát-medencei népviseletek motívumait, formavilágát megörökítő rajz- és alkotópályázatot hirdet a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye óvodai és iskolai gyerekcsoportok, szakkörök és egyéni jelentkezők számára.

A pályamunkákat május 7-ig éjfélig várják postai úton vagy digitálisan, a legjobb alkotásokat virtuális kiállításon mutatják be az érdeklődőknek - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.  

Az idei év témája a népviselet, amivel kapcsolódni szeretnének a hetvenéves Magyar Állami Népi Együttes jubileumához, valamint a néptánc iránt elkötelezett gyerekeket szeretnék megszólítani a Kárpát-medencében és a diaszpórában. A pályázaton csoportos munkákat is várnak, egyebek mellett társasjátékot és memóriajátékot, valamint összefűzött alkotásokat: mesekönyveket és leporellókat. Kiemelten ajánlják feldolgozásra a különböző női-, férfi és gyermekviseleteket, külön értékelik a helyi értékek bemutatásáról szóló pályamunkákat.
"A pályázattal az ifjabb nemzedéket ösztönözni szeretnénk arra, hogy felmenőik "családi ládáinak" tartalmából is merítsenek ihletet. Emellett az Újítsd meg a viseletet! jelmondattal szeretnénk motiválni a jelentkezőket, arra hogy tervezzenek népviselet ihletésű új, a mai korhoz illő, viselhető ruhadarabokat, kiegészítőket, és ékszereket" - idézi  Farkas Réka, a Hagyományok Háza Nyitott Műhelyének programszervezője.    

A pályázat részleteiről a Hagyományok Háza oldalán olvashatnak.

 

A kép forrása a Hagyományok Háza Facebook oldala.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés