bezár
 

színház

2021. 04. 17.
A Hodworks tánctársulata meghívást kapott a 2021-es Velencei Biennáléra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hodworks tánctársulata meghívást kapott a 2021-es Velencei Biennáléra A Hód Adrienn vezette Hodworks kortárstánc társulat meghívást kapott a Velencei Biennále színházi fesztiváljára, ahol a Sunday című előadást mutatják be és mesterkurzust is tartanak. - közölte a Trafó Kortárs Művészetek Háza az MTI-vel.

Az 1934-ben alapított a nemzetközi színházi világ egyik legrangosabb rendezvénye, amelyet idén július 2. és 11. között rendeznek meg. A Fesztivál idei művészeti vezetői:Stefano Ricci és Gianni Forte.

Szkéné színház

A seregszemlére a Hodworks 2018-ban bemutatott Sunday című előadását válogatták be, olyan nemzetközi hírű színházi alkotók produkciói közé, mint Thomas Ostermeier, Krzysztof Warlikowksi és Mundruczó Kornél.

A fesztivál Biennale College Teatro nevű kurzussorozatán a Hodworks társulatát Hód Adrienn vezető koreográfus, Molnár Csaba táncos-koreográfus és Szabó-Székely Ármin dramaturg fogják képviselni egy hétnapos mesterkurzussal.

A Sunday című előadás tabukkal szembemenő, vaskos, mégis érzékeny humorú játék. A darab a kortárstánc elméleti alapkérdéseiből indul ki, de mindenre a gyakorlatban reagál, velőtrázó fizikalitás formájában - írja a közlemény.

 

A kép forrása a Hodworks tánctársulat logója.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés